Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 03.05.2007 г.
Батановчанин, убил заради пари родния си брат, застава пред Темида
Невръстни хулигани се забавляват като обстрелват влакове с камъни
Батановчанин, убил заради пари родния си брат, застава пред Темида
Любомира ПЕЛОВА
   Брат пребил до смърт родния си брат заради пари, застава пред Темида. Прократурата вече внесе обвинителния акт срещу 49-годишния батановчанин Васил Рангелов, известен сред съгражданите си с прякора Паката. Той е обвинен за причинена смърт по непредпазливост на година по-големия от него Рангел Стоилов Рангелов.
Драмата, потресла Батановци, се разигра в началото на тази година. Починалият бил изтеглил заем, за който не информирал брат си. Васил научил за кредита и на 12 януари, почерпен с някоя и друга чашка алкохол, нахълтал в къщата на брат си. В двора се въоръжил със здраво дърво и влязъл в стаята на Рангел. Пребил го от бой, крещейки: "Къде са парите от заема, за какво ги похарчи?"
"Визитите" продължили и през следващите дни. Нито побойника, нито хора от градчето виждали Паката да напуска къщата и двора. Смазаният от побоя мъж лежал безсилно в леглото.
На 20 януари Рангел пак тръгнал на сутришно посещение при брат си, придружаван от още едно лице - Л.Х.Б. Когато влезли в стаята, заварили Васил мъртъв.
Според заключението на съдебните медици, смъртта е настъпила от мастна емболия, предизвикала сърдечно-съдова недостатъчност. При аутопсията било установено, че горната част на торса на Васил е буквално смазана от ударите с дървото. Ребрата били потрошени, а подкожната мастна тъкан била размачкана от блъскането с цепеницата. Късче мастна тъкан проникнало в кръвоносната система, причинявайки мастна емболия на белия дроб и сърдечната недостатъчност.
Ако по време на съдебното производство бъде доказано, че в действията на Васил не е имало умисъл за братоубийство, той може да бъде наказан с лишаване от свобода за срок от 2 до 8 години. Ако обаче слугите на Темида приемат, че става дума за умишлено убийство, най-тежкото наказание в такива случаи е доживотен затвор.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система