Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 25.04.2007 г.
ОДК участва в учредяването на секция към Европейска асоциация
"Креватни" и "магазинни" брокери крадат хляба на истинските
ОДК участва в учредяването на секция към Европейска асоциация
Станислава БОЯНОВА
   Обединеният детски комплекс в Перник участва в учредяването на секция за работа с деца с увреждания към Европейската асоциация за свободно време на децатата със седалище в Прага - Чехия, информира директорът Ангелина Танчева.
Поводът за тази покана е свързан с посещението на Европейската асоциация през юни 2006 в ОДК. Интересът бе предизвикан от резултатите в работата на интегрираната група на момичета и момчета, с и без увреждания към школата по приложно изкуство с ръководител Татяна Китанова. По думите на президента на Асоциацията Рене Кларийс, той е бил силно вдъхновен от модела на интеграция и арттерапия и оттам се породила идеята за създваването на секция за децата и младите хора с увреждания към FACI.
Секцията бе изградена на среща в Прага, която се проведе от 15 до 18 април. В нея взеха участие представители на 5 държави - България, Чехия, Холандия, Литва и Русия. С учредяването на тази секция се формира и рамката на бъдещата стратегия за работа и обхващането на деца и младежи с увреждания в свободното им време. В този смисъл нашият град и нашата страна се явяват като представители на тази асоциация, т.е. моделът и опитът ще бъдат популяризирани като успешни практики, обясни Танчева.
На презентацията на интегрирания модел и резултатите от него, бе отделено и специално внимание на всички институции и организации, които са способствали за неговото разгръщане - Община Перник, Регионалния инспекторат по образованието, БАЛИЗ "Вяра, Надежда, Любов", неправителствени организации и дневните центрове за деца и хора с увреждания, уточни Танчева
Като начало се предвижда провеждането на международно наблюдение на интегрирания модел в ОДК, както и реализирането на международна научна конференция, посветена на децата и младежите със специфични образователни потребности.
За ОДК предстои много усилена работа по привеждане сградата като достъпна среда, със сответните съоръжения и оборудване за деца и лица с увреждания, с оглед обхващането на по-голям брой деца и младежи в интегрираната група и приемането им в други форми и дейности, заключи Танчева.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система