Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 28.03.2007 г.
Полицията и прокуратурата разкриха и задържаха убиеца на клошаря
Юлиян и Евелина прегърнати и в смъртта си
Полицията и прокуратурата разкриха и задържаха убиеца на клошаря
Илияна ИВАНОВА
   Задържаха убиеца на клошаря, чийто череп бе премазан в колиба над стадион "Миньор" в пернишкия квартал Изток, съобщи директорът на Областната дирекция на полицията Димитър Шереметев. Разследването е доказало категорично, че извършител на тежкото деяние е 52-годишният П. М., който бил и най-близкият приятел на жертвата. Убиецът е с изключително нисък социален статус и също е клошар.
Драмата се разиграла в миналия понеделник, но тялото било намерено чак в четвъртък. На 19 март двамата се събрали в изградената от кашони, найлони и храсти хралупа на Владимир Георгиев и започнали да се черпят със спирт. След като се понапили, се скарали. При едно от залитанията си Владимир паднал върху своя гост, който бил на леглото. Това предизвикало П. М. и той взел теслата, която винаги носел със себе си, като я стоварил няколко пъти върху главата на "домакина". След това напъхал в джобовете си дребни предмети, пари и запалки и си тръгнал.
Тялото било открито безжизнено три дни по-късно. Пристигналата на място експертна група установила, че в областта на главата има множество рани, всичко наоколо било в кръв. Паралелно с разследването са предприети и действия за установяване на самоличността на загиналия, тъй като той нямал документи у себе си. Установено е, че лицето живее в Перник, но е родом от Северна България. Женил се е три пъти и има три развода. Напоследък обаче не поддържал връзка с тях. Живеел сам в "струпаната" над стадиона колиба, като се препитавал с клошарска дейност и доставка на опаковъчни материали за аптеките. Често го засичали и да се вози по влаковете.
Първоначално следствените органи започнали работа по три версии. Сред тях са и убийство от наркомани с цел грабеж. Оставените в колибата следи обаче говорели, че убиецът и жертвата са се познавали добре. Така още в четвъртък вечерта служителите на реда задържали извършителя. Тогава обаче все още нямали достатъчно конкретни данни за повдигане на обвинение. При разпита арестуваният се държал подозрително, давал несигурни и противоречиви отговори, бил неспокоен. Затова бил изпратен за разпит на детектора на лъжата в Института по психология на МВР в София. Резултатите от направения полиграф категорично го уличили като убиец. На мястото на трагедията била открита и теслата, с която е бил пробит черепа на загиналия. Проведени са и допълнителни мероприятия - разпити, претърсвания, обиски, доказателственият материал е изпратен за експертиза в НИКК в столицата. Разследването било изключително трудно, тъй като в случая са замесени много примитивни хора, с изключително нисък праг на задръжки. Ние обаче работихме при изключително добро взаимодействие с Окръжна прокуратура - Перник и доказахме за пореден път, че екипният принцип на действие е най-добрият при разкриването на криминални престъпления, каза директорът на ОДП - Перник Димитър Шереметев. Той благодари лично на Окръжния прокурор Радка Петрова за добрата съвместна работа.
Предстои да бъде назначена и психологическа експертиза, която ще установява дали убиецът е разбирал свойството и значението на онова, което е извършил. 52-годишният П. М. е обикалял изоставените рудници в Перник, като с теслата, с която е извършил и убийството, е вадел старо желязо. Предавал е отпадъците в пунктовете за вторични суровини, като по този начин се прехранвал. Живеел в помещение в къща, намираща се близо до стадиона. Там бил приютен от далечни роднини.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система