Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 15.03.2007 г.
Стоматолозите готови на стачка, бранят задължителното членство в Съюза
4000 ученици ще се явят на пробни матури
Стоматолозите готови на стачка, бранят задължителното членство в Съюза
Илияна ИВАНОВА
   Стоматолозите от Перник и региона настояват членството в Българския зъболекарски съюз да остане задължително, както е към настоящия момент. Те се опълчиха срещу подготвяни промени в Закона за съсловните организации в сферата на здравеопазването, според които членството ще бъде превърнато в доброволно. В региона вече се събира подписка срещу евентуални изменения. В документа вече са се подписали 118 от общо 140 лекари по дентална медицина в областта, каза на пресконференция вчера председателят на Регионалната колегия на БЗС в Перник д-р Валентин Павлов. Неговите думи бяха подкрепени и от д-р Анета Мариянова - зам.-председател; д-р Незабравка Андреева - секретар и д-р Петка Дилянова. Стоматолозите заявиха, че са твърдо решени да бранят правата си и изразиха, че имат стачна готовност.
Приета е и декларация, чрез която решително се възразява срещу опита за разбиване на съсловното единство. УС на БЗС обръща внимание, че пълното обхващане на съсловието от страна на съсловната организация е единствената гаранция пред обществото за спазване на професионалните и етичните правила от всички членове на съсловието, за поддържане на неговата квалификация и високи лечебни стандарти. От друга страна задължителното членство създава възможно най-широко съсловно представителство, се казва още в декларацията. Това гарантира възможност на всеки член на съсловието да участва непосредствено или чрез делегат във вземането на важни решения, които засягат цялото съсловие, а не само определени членове.
УС на БЗС се обръща към представителите на всички парламентарни групи в НС да не подкрепят с гласа си това предложение, което е в разрез с европейските изисквания към медицинските професии. Нито една политическа сила в Европа не си е позволявала такава груба намеса в съсловното управление и самоуправлението на лекарите.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система