Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 20.02.2007 г.
Почетоха 134-тата годишнина от гибелта на Апостола
Набелязаха девет спешни мерки срещу евентуален воден режим
Почетоха 134-тата годишнина от гибелта на Апостола
Станисляава БОЯНОВА
   134-тата годишнина от гибелта на Апостола отбелязаха перничани на 19-ти февруари. Пред паметника на великия българин дойдоха народните представители от "Коалиция за България" - Росица Янакиева, Ангел Найденов и Ненко Темелков, областният управител Иван Димитров, кметът на Община Перник Антоанета Георгиева, председателят на ОбС Добри Митрев, председателят на местния комитет "Васил Левски" Милан Миланов, общински съветници, лидери на политически партии, много граждани.
Слово за живота и делото на Апостола произнесе кметът Антоанета Георгиева. Има един ден в историята на нашата България, който ни събира без значение от това какви политически възгледи споделяме и дали си говорим по между си в чисто човешки план. Този ден е по повод обесването на най-великия българин. Това е денят, в който отговаряме на няколко изключително важни въпроса: "Какво е това свобода?" и "Какво трябва да направи човек, за да може да живее свободно?". И тогава неизбежно стигаме до Апостола, до този велик българин, който взима решение за себе си и посвещава живота си единствено и само на това България да бъде свободна, каза Антоанета Георгиева. За нас живите ще остане отговорността да не забравим това, което Апосталът е сторил и да го предадем на следващите поколения, за да я има завинаги нашата единствена и неповторима свободна майка България. Такава, за каквато той мечта и даде живота си, допълни Георгиева.
Венци и цветя отрупаха паметника на великия българин, поставени от областната и общинска администрация, Общинския съвет, политически партии и формации, възпитаниците на ОУ "Васил Левски" и ОДЗ "Миньорче" и граждани.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система