Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 14.02.2007 г.
Пребиха бивш миньор в Гълъбник заради смешните петдесет лева
Половин милион по-малко ДДС в хазната
Пребиха бивш миньор в Гълъбник заради смешните петдесет лева
Илияна ИВАНОВА
   Пребиха и завързаха старец в дома му в село Гълъбник заради 50 лева, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията. Нападателите отворили къщата на самотника с подправен ключ миналата нощ.
79-годишният бивш миньор Методи Здравков живеел сам в къщата си близо до местната жп-гара. В понеделник вечерта внезапно на външната врата започнало да се тропа. Докато човекът се чудел какво става, вратата била отключена и в стаята нахълтали двама непознати. С няколко удара бандитите повалили възрастния човек на леглото, похлупили го по очи и започнали да го връзват. С тиксо омотали краката и ръцете му, а с лепенки залепили очите и устата му, разказа кметът на селото Мая Георгиева. След това преобърнали всичко в жилището, за да търсят пари. Открили само 50 лева, остатък от пенсията на бившия миньор, и ги прибрали. След това напуснали къщата, като заключили отвън, за да не може потърпевшият да ги последва.
Часове наред човекът се мъчил да се отвърже или поне да махне лепенката от устата си, за да може да диша. Успял чак призори и започнал да вика, колкото имал сила. Малко преди 7 часа сутринта го чули съседи. Хората опитали да влязат в къщата, но като видели, че вратата е заключена, започнали да звънят на полицията и в местното кметство. Служителите на реда ги посъветвали да намерят начин да влязат вътре, затова мъжете разбили вратата. Намерили човекът омаломощен все още да лежи върху леглото. Лицето му било червено, под едното око имал синина, боляло го цялото тяло. Веднага след това бил закаран в радомирската болница, където е установено, че има лека телесна повреда и затова бил освободен веднага след медицинския преглед. Служителите на реда са предприели издирване на двамата злосторници.
Методи Здравков работил преди пенсия в мината. Най-вероятно апашите са очаквали, че влизайки в дома му, ще намерят голяма пенсия. Човекът останал вдовец преди няколко години и оттогава живеел сам. Имал син и дъщеря, но синът му починал. Снахата му и внук, който си има свое семейство, живеели в селото, но в друга махала. Дъщеря му имала свое семейство и живеела в Перник. Преди няколко дни Методи срещнал кмета на селото Мая Георгиева и й казал, че се подготвя да влезе в старчески дом, тъй като не можел да се справя сам.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система