Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 09.02.2007 г.
Нов тежък скандал избухна между лекарите и Здравната каса
Яне Янев плаща пътя на пенсионерите за митинга на 14-и в София
Нов тежък скандал избухна между лекарите и Здравната каса
Илияна ИВАНОВА
   Здравната каса отказва да приема отчетите на лекарите за свършената работа през месец януари, оплакаха се медици от Перник. Тези отчети се приемат само при сключен договор, не може да се отчита някаква дейност, ако няма споразумение за това, каза директорът на РЗОК - Перник д-р Йордан Аризанов.
Според медиците изискванията са извиване на ръце от страна на НЗОК. Така касата ги притиска на всяка цена новите договори да бъдат подписани преди националния протест, готвен за 15 февруари. От БЛС апелираха към лекарите да не подписват преди тази дата. От касата пък върнаха топката, като обещаха авансови плащания на тези, които дотогава подпишат договори. Крайният срок по общите условия е 2 март. От Българския лекарски съюз вече обсъждат варианти за сезиране на Прокуратурата за ситуацията.
В Перник няма настроения срещу договарянето със Здравната каса, твърди д-р Аризанов. През миналата година по договор с РЗОК са работили 300 контрагенти. До този момент са подадени над 100 заявления за подписване на споразумения. Останалите лекари проучвали какви са изискванията и подготвяли документите за сключване на договори.
Няма как болниците да откажат договори със Здравната каса, тъй като тя е единственият източник на средства. Иначе оставаме без финанси за дейност и трябва да върнем пациентите. Това е равносилно на самоубийство, твърдят болнични шефове.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система