Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 05.02.2007 г.
Наркоман с над десет присъди отново пред Темида за грабеж
Съвместен проект за екоземеделие спечелиха Трън и Сурдулица
Наркоман с над десет присъди отново пред Темида за грабеж
Любомира ПЕЛОВА
   Отново ще застане пред Темида 25-годишният Александър Валентинович Славов, който преди два месеца бе осъден на 6 месеца затвор заради кражбата на мобилен телефон. Перничанинът с руски произход го откъсна от врата 13-годишно момче и избяга. Грабежът стана на 15 февруари 2006 година посред бял ден. Две седмици по-късно криминалисти от 1 РПУ пипнаха наглеца и въпреки, че не се призна за виновен, получи ефективна присъда от половин година. По време на процеса през ноември Валентинович вече изтърпяваше 10-месечен затвор за друго престъпление и бе доведен в залата под стража. И докато търка нара в затвора, едно по едно излизат и други престъпления на 25-годишния руснак. До дни трябва да бъде насрочен процесът срещу него по друг грабеж, извършен също толкова арогантно в самия център на Перник. Обвинението, внесено от Районна прокуратура, е отново за отнемане на чужди движими вещи с намерение да ги присвои, в условията на продължаващо престъпление. Престъплението според прокуратурата е опасен рецидив. От 22- ри до 27 август 2006 година Валентинович е извършил нагли кражби, този път на пари от две кафенета. Най-напред се вмъкнал в пицария Волга, нагло се протегнал през тезгяха и грабнал три банкноти от касата от по 20 лв. Докато ошашавената касиерка се осъзнала какво е станало, 25-годишният рецидивист избягъл. Пет дни по-късно повторил удара, този път в кафе "Чочи 2". Оттам пък "забърсал" 15 лв в монети.
Александър Валентинович е съден 10 пъти, част от наказанията са още от времето, в което е бил непълнолетен и са приключвали с глоби. Има повече от две ефективни присъди, сред които и за кражба на МПС, поясниха от пресцентъра на Пернишката прокуратура. Руснакът, който е със средно образование, но е работил само от време на време, е зависим от наркотици. Пробвал е да се справи с проблема в комуна, но не издържал психически и я напуснал.
Наказанието по обвинението за грабеж, извършен в условията на продължаващо престъпление, е лишаване от свобода от три до десет години.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система