Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 23.01.2007 г.
Грипна епидемия затвори училищата и женските консултации
Празничен водосвет в обновено училище
Грипна епидемия затвори училищата и женските консултации
Илияна ИВАНОВА
   РИОКОЗ - Перник обяви вчера грипна епидемия в областния град. По предложение на здравните специалисти кметът Антоанета Георгиева подписа заповед за грипна ваканция в местните училища до края на седмицата. В останалите 5 общини от областта все още не са достигнати епидемични стойности и учебните занятия ще продължат нормално.
Вчера бе отчетен ръст от 208 болни на 10 000 души, което е повод за обявяване на епидемия, обясниха от инспекцията. Само през почивните дни 511 души с грип са посетили кабинетите на Спешния център в Перник. Вчера преди обяд в училищата имаше повече от 31% отсъстващи. В някои от училищата е имало по 5-6 деца в класовете от първа смяна. По-пълни били паралелките, на които за вчера са били определени класни и контролни работи. Децата идваха болни, предаваха работите си и си отиваха, за да се лекуват, съобщиха педагози.
Според медици боледуват хора от различни възрасти, но най-засегнати са малчуганите от 3 до 8 години. Заболяването се развива остро, като основните симптоми са температура над 38 градуса, мускулни и ставни болки, силно главоболие и изразена обща отпадналост. Заболяването може да е съпътствано от възпаление на горните дихателни пътища, мъчителна кашлица и стомашно разстройство. При 1-2% от болните настъпват усложнения, предимно бронхити и пневмонии, по-рядко се развиват невралгични усложнения. Болестта се развива 24 до 48 часа след заразяването и изисква медицински преглед. Според медиците инфекцията е много опасна за често боледуващи деца и възрастни, които страдат от хронични заболявания, тъй като при тях най-често се наблюдават усложнения.
С обявяването на грипната епидемия се разпореждат ограничителни мерки в лечебните заведения. Спират се детските и женските консултации, профилактичните прегледи, ваксините, плановите операции и свижданията в лечебните заведения.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система