Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 17.01.2007 г.
Полицията разби най-голямата престъпна група наркодилъри
Задържаните са предлагали хероин с много високо качество
Полицията разби най-голямата престъпна група наркодилъри
Илияна ИВАНОВА
   Разбиха най-голямата престъпна група в Перник, занимаваща се с разпространение на наркотични вещества, съобщи директорът на ОДП комисар Тодор Илиев. Девет наркодилъри са задържани в ранни зори вчера при проведена мащабна полицейска операция с участието на Регионалното звено "Борба с организираната престъпност" и ГД "БОП" - София и със съдействието на Окръжна прокуратура - Перник. Арестуваните пласьори са действали на територията на кварталите Изток, Църква и Мошино.
Точно в 6 часа вчера деветимата пласьори са били изненадани от служителите на реда в домовете си. Задържаните са на възраст между 22 и 34 години и всички са криминално проявени. Петима от тях са били осъждани за извършени различни престъпления. В досиетата им фигурират кражби, телесни повреди, разпространение на наркотични вещества, интелектуално пиратство и други. Групата е известна и с това, че е използвала силови методи с цел оказване на натиск върху свидетели в наказателни производства.
Срещу групата е започнато дознание през май месец миналата година. Оттогава досега полицаите са наблюдавали престъпната дейност и са събирали доказателствен материал. При различни операции в този период са били иззети 103 дози хероин, които са били разпространени на различни дати от трафикантите.
В резултат на извършените вчера обиски от жилищата са иззети 14 мобилни телефона с поставени в тях СИМ-карти, които са били използвани за свръзка при престъпната дейност; 15 допълнителни СИМ-карти; една СТОП-палка, образец на МВР; 7 фонокарти за БТК; 21 хартиени пликчета, съдържащи кафяво прахообразно вещество, реагиращо на хероин; 15 таблетки, реагиращи на амфетамин; листчета и тефтери със счетоводство от продажби на наркотични вещества, както и сумата от 18 000 лева, намерена на различни адреси.
На задържаните е наложена мярка Задържане под стража за 72 часа. От Прокуратурата ще настояват да им бъде наложена постоянна мярка за неотклонение, заяви младши прокурор Михаил Алексов. Той подчерта, че за операцията са уведомени Апелативна Прокуратура и Върховна касационна прокуратура. От събраните доказателства ще зависи и каква мярка ще им бъде определена.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система