Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 03.11.2006 г.
Кметът на Перник влезе в Европейския съюз преди това да стори България
Никой от "Ветпром" не поема вината за опасния гентамицин
Кметът на Перник влезе в Европейския съюз преди това да стори България
Юлия КУЛИНСКА
   Кметът на Община Перник инж. Антоанета Георгиева е одобрена за член на 12-членната българска делегация в Комитета на регионите на Европейския съюз, стана ясно на пресконференция вчера. Тя е избрана измежду градоначалниците на 265-те общини в страната. В делегацията са включени още кметовете на общините Търговище, Шумен, Добрич, Кърджали, Габрово, Варна, Кубрат, Бургас, Твърдица и Сливен, както и председателят на столичния общински съвет. Всички те са били одобрени по предложение на Националното сдружение на общините в България с решение № 734 от 26 октомври 2006 година на Министерския съвет.
Досега ние бяхме представени в Комитета на регионите на ЕС само като наблюдатели, но от 1 януари 2007 година ставаме пълноправни негови членове, каза инж. Антоанета Георгиева. Чрез нашето участие в делегацията местните власти в страната ни ще бъдат представени в структурите на ЕС, имащи отношение към местното съмоуправление. В Обединена Европа, за разлика от България, се оценява това, че местните власти с най-близко до хората и най-добрия проводник за техните проблеми при взимането на решения на законодателно ниво. Там децентрализацията на местната власт не е само написана на книга, а реално действаща. За нас участието в Комитета на регионите не е само показно събитие, а представлява въможност да се участва изключително активно в работата на неговите 6 комисии. А това са помощните органи, които подготвят всяка една резолюция, водят дискусии по отношение на различните проблеми и след това ги представят на Европейския парламент. В българската делегация са включени представители на целия политически спектър. Това, което ни обединява е, че местното самоупрвление разглежда проблемите на хората не спрямо тяхната политическа идентичност, а спрямо важността на проблемите, касаещи общността, каза пернишкият градоначалник.
Инж. Георгиева е изявила желание да участва в работата на две от комисиите на Комитета на регионите - по политика на социално сближаване и по култура, образование и наука. Мотивите й за това са свързани с нейното убеждение, че тя би била полезна както с работата си в тях, така с извличането на реална полза за нашата община.
Пернишкият кмет подчерта, че може да бъдем горди, че Перник е оценен като град и има свое представителство в Брюксел. Оценката в случая не е само персонално за кмета на общината. Признанието е и за това, че в нашия град процесът на присъединяване към Обединена Европа е стоял на вниманието на местните власти. Предстои инж. Георгиева да взема участие в 67-мата Пленарна сесия на комитета на регионите на ЕС, който ще се проведе на 6 и 7 декември тази година в Брюксел.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система