Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 31.10.2006 г.
Бойко Борисов упорито подклажда скандал с боклука в Перник
Тройна съдебно-психиатрична експертиза отлага дело за убийство
Бойко Борисов упорито подклажда скандал с боклука в Перник
Любомира ПЕЛОВА
   Генералът-кмет Бойко Борисов отново разбуни духовете и вдигна напрежението в областния център с изявлението си, че Перник е един от трите варианта за складирането на протеклите бали с битовите отпадъци, освен Кремиковци и Суходол. Борисов визираше бъдещото депо, което се гради за нуждите на 6-те общини от региона. Строителството му обаче временно е замразено заради липсата на средства. Може би този факт не е известен на столичния градоначалник. Или пък разполага с неизвестна на пернишката управа информация , касаеща отпускането на милионите, нужни за доизграждането на модерното сметище. Бойко знае...
Перничани обаче също имат правото да бъдат информирани, тъй като това е все пак е един изключително сериоен проблем, касаещ и екологията на града, който е сред една от десетте "горещи" точки в страната по отношение на замърсяването на околната среда.
"Съперник" и миналата седмица алармира за мераците на софийския градоначалник, на когото явно Пернишка област е любима, стане ли дума за балите с битови отпадъци на столицата. Той не успя да ги стовари на радомирци и бобовдолци, сега напира към Перник. Безпардонно заяви дори, че ако трябва, ще реши проблема силово, с помощта на полицията. Защо точно Перник и недовършеното му сметище, а не Суходол, където има свободен капацитет, е въпросът , който задават на редакционните ни телефони данъкоплатците.
Водили ли са някакви разговори по проблема "боклуците на София" пернишки депутати, представители на областната администрация и на местната власт? Какво точно иска Борисов и срещу какво? И само за експлоатация на депото ли става дума или и за завод за преработка на битовите отпадъци? Какво печели и какво губи областният център при една евентуална реализация на подобен проект, след като Борисов обеща на Карлово и най-вече - на Пловдив 80 милиона лева лева само за да приемат част от балите? И най-вече, когато става дума за един толкова сериозен проблем, не е ли редно да се направи и обществено допитване, за да се чуе и становището на данъкоплатците или решенията ще се вземат "на тъмно"?
Това са част от питанията на перничани, на които те търсят отговор чрез "Съперник". Ние - от хората, облечени във власт!
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система