Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 26.10.2006 г.
Банда обира жилища в Перник, полицията раздава полезни съвети
Парад на възрожденски портрети за Деня будителите
Банда обира жилища в Перник, полицията раздава полезни съвети
Илияна ИВАНОВА
   В Перник шета банда, която обира жилища посред бял ден, предупредиха от Областната дирекция на полицията. Престъпниците, които във вторник "заработиха" близо 6 бона, традиционно обират по две жилища на ден. След успешен удар правят почивка от седмица - седмица и половина и удрят следващите обекти. Обикновено набелязаните апартаменти са разположени на отдалечени едно от друго места. Целта е да не се привлича вниманието на случайни свидетели. Ориентират се към жилища, които са затворени с входни врати със стърчащи навън патронници. Този тип патронници са най-лесни за разбиване.
Поредната "двойка" взломни кражби от жилища в Перник бе регистрирана завчера. По идентичен начин са обрани два апартамента, намиращи се на различни места в града - на ул. "Струма" и на ул. "Проучване". Крадците са направили удар на обща стойност близо 6 000 лева. Според обраните собственици, от жилищата са изчезнали златни и сребърни бижута, както и 5 хилядарки, които били намерени скътани сред другите вещи. Характерно за двата случая е, че кражбите са извършени посред бял ден. Стопаните на обраните жилища твърдят, че това е станало за времето от 8 до 15 часа.
През последните няколко седмици се увеличи броят на домовите кражби през деня, когато хората са на работа или по други задачи извън домовете си. Предпочитанията са предимно към златни и сребърни бижута, мобилни апарати, дигитални камери, цифрови фотоапарати и пари в брой.
От полицията отново апелират да се повиши междусъседската бдителност. Призовават се гражданите да сигнализират на тел. 166 всеки път, когато чуят нетрадиционни шумове в съседните апартаменти или забележат съмнителни лица. Този телефон е безплатен дори и когато се избира от мобилен. Сред предпазните мерки са още укрепване на външните врати и заключване на входните врати.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система