Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 24.10.2006 г.
Три часа разпитват свидетели на ПТП, при което жестоко загина клошар
Пуснаха парното в Перник
Три часа разпитват свидетели на ПТП, при което жестоко загина клошар
Любомира ПЕЛОВА
   В Пернишкия окръжен съд вчера тръгна процесът срещу 31-годишния Иво Милчев Петров, който е обвинен за причинена смърт на пешеходец при пътен инцидент. При катастрофата на 26 ноември 2005 година загина 44-годишният клошар от Оряхово Емил Георгиев. Водачът на МПС-то , предизвикало инцидента - форд ескорт, ударил пришълеца на ул. "Св.св.Кирил и Методий" близо до стария ТЕЦ "Перник". Без да слиза от автомобила, Иво спрял за малко, погледнал през стъклото да види какво става и въпреки виковете на пешеходци, че под колата има човек , отпрашил, форсирайки двигателя. Близо 400 мтра е влачен 44-годишния клошар преди тялото да се откачи и да изпадне от форда.Свидетели на инцидента извикали полиция и линейка. Когато екипът на медиците пристигнал, Емил е бил в изключително тежко състояние, а виновникът избягал от местопроизшествието. Задържан е два дни по-късно в Перник, при специализирана полицейска операция. При огледа по колата са открити следи от кръв, косми и части от дрехите на клошаря. Според експертизата на патоанатомите, смъртта е настъпила два часа след инцидента от изключително тежка травма на главата - част от черепа на тила на жертвата липсвала, налице е бил тежък кръвоизлив в мозъка, потрошени са били ребрата и гръдната кост. Нараняванията са от влаченето по пернишките улици, се казва в заключението на експертите. Колата, с която е пътувал подсъмимият, е била неизправна, но леталният изход е можело да бъде избегнат, ако вместо да избяга, шофьорът е потърсил медицинска помощ за 44-годишния Георгиев. Самата смърт е настъпила по особено мъчителен за жертвата начин, липсва критично отношение у виновника за драматичното ПТП. Това според обвинението разкрива изключително висока степен на обществена опасност на деянието и дееца. Срещу него е повдигнато обвинение по чл.342, ал.3, т."б" и "в" от Назателния кодекс.
Повече от три часа продължи вчера разпитът на свидетели на обвинението и защитата, поета от пернишкия топадвокат по тежки наказателни дела Вили Велинов. По негово искане бяха призовани да дадат показания приятели на Иво Милчев, които се опитаха да му изградят алиби с твърдението, че по време на инцидента са били на кафе в съседния град Брезник заедно с него.
По искане на Окръжна прокуратура, на следващото съдебно заседание през ноември ще бъдат разпитани задължително вещите лица, изготвили различните видове експертизи, тъй като 60 процента от обвинението се крепи именно на тях.
Ако вината на 31-годишния Иво Милчев, който вече веднъж е бил осъждан за извършено престъпление, бъде доказана по безспорен начин, го грози лишаване от свобода от 15 до 25 години.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система