Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 05.10.2006 г.
11 милиона е наляла Областта в ремонт на пътища
Дама отива на ВИП-среща
11 милиона е наляла Областта в ремонт на пътища
Юлия КУЛИНСКА
   Около 11 млн. лева са похарчени за ремонт и рехабилитация на пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на Пернишка област, каза губернаторът Иван Димитров на пресконфенция вчера. При срещата си с журналистите той направи своебразен отчет на извършеното през годината на неговата управление.
За този период са изградени и рехабилитирани 30 км нови републикански пътища, обясни Иван Димитров. В тях се включват 18-те км на пътя Батановци-Ковачевци. След няколко дни ще се открие ремонтираното трасе Жедна-Бобов дол, което е с дължина 8 км. Вчера са приключили поправките на прехода през Мещица, който е 1,5 км и в който са вложени 1 400 хиляди лева. Вече е готова канализацията и преасфалтирането на участъка. Започва поставянето на тротоарите, което ще продължи и през следващата година. За да съществува нормално инфраструктурата в Област Перник, ние трябва да ремонтираме между 50 и 70 км пътища. Около 540 км са пътните артерии от републиканската мрежа, а общинските шосета са с дължина около 500 км. От 1990 година насам са ремонтирани едва 50 км, затова отчитаме, че 30-те км, ремонтирани само за една година, са добре свършена работа. Помогнахме и на общините в частта на пътищата. Успешно върви и ремонът на жп гарите. Успешно вървят поправките, които се правят на гара "Разпределителна" в Перник, за които средствата са осигурени. Очакваме парите за ремонт на жп гара Земен и на спирка Дебели лак, която е в най-трагично състояние, обясни Иван Димитров.
Той каза, че редовно присъства на оперативките на път Е-79, които се провеждат съвместно с представители на фонд "Републиканска пътна структура" и вече се преодолява изоставането на строителството на магистралата. Иван Димитров обясни, че се полагат всички усилия основните трасета на аутобана да бъдат пуснати до края на годината, както е заложено от фонда.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система