Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 08.09.2006 г.
200 фалшиви евро пробута непознат на работник в Радомир
Председателят на парламента Пирински се ангажира с нашия транспортен скандал
200 фалшиви евро пробута непознат на работник в Радомир
Илияна ИВАНОВА
   Работник от Радомир изгърмя с 200 евро, след като прие фалшива банкнота от непознат мъж, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията в Перник. Двамата сключили "сделката" в пункт за масла в Радомир, където измаменият работел. По време на смяната му в обекта пристигнал непознат мъж, който пътувал с лек автомобил със софийска регистрация. Клиентът обяснил, че няма български лева и може да заплати закупената стока с евро, като предложил много изгоден курс. 27-годишният работник се зарадвал, че ще може да прибави някой лев от разликата в курса към бюджета си и без подозрения се съгласил с предложението. Наброил на непознатия близо 4 стотачки и след това двамата се разделили по живо по здраво. След това радомирецът отишъл в местната банка, за да обмени валутата с български пари. За негов ужас обаче служителите във финансовата институция установили, че банкнотата е фалшива.
Същия ден три фалшиви десетолевки бяха засечени и кафене в центъра на Драгичево. Продавачка се усъмнила в банкнота, с която била платена сметка на 5 септември сутринта. Клиентът бил непознат за персонала на заведението. При изясняване на случая станало ясно, че в същия обект в три последователни случая са плащани сметки с фалшиви пари при една и съща продавачка. Характерно за ментетата е, че те са слепени ксерокопия, а холограмният стикер е залепен допълнително. Водният знак също е ксерокопиран. Парите са от един и същ сериен номер - АР 3050348. От полицията информираха, че две от хванатите наскоро фалшиви десетолевки в Перник са имали същия сериен номер.
По двата случая са започнати дознания. От полицията отново предупреждават, че гражданите трябва да бъдат внимателни при боравенето с пари, тъй като в търговската мрежа на целия регион са се появили ментета. Има данни за пласирани неистински левове и в селата от общините Ковачевци, Трън, Земен и Радомир. Три са установените случаи в Перник. При приемане на банкноти е задължително те да бъдат огледани внимателно и при най-малкото съмнение да се търси намесата на полицията. Гражданите могат да се обаждат в най-близкото Районно полицейско управление или да звънят на телефон 166. Препоръчителни са и ултравиолетовите лампи, които могат да покажат дали банкнотата е истинска, или - не.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система