Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 17.08.2006 г.
Седем момичета от Перник станали жертви на трафикантски мрежи
Депутат и губернатор отведоха медиите на магистралата
Седем момичета от Перник станали жертви на трафикантски мрежи
Станислава БОЯНОВА
   7 момичета от региона са били жертви на трафик, през миналата година, алармираха психолозите от фондация П.У.Л.С. Девойките са на възраст между 19 и 25 години и са били въвлечени с предложения за добре платена работа в чужбина, което представлява примамлива възможност за реализация. Смущаващият факт обаче е, че младите момичета знаят много малко за опасностите, които крие този избор и са готови да опитат всякаква възможност, предлагаща им мечтания луксозен живот. За съжаление тези, които успяват да се спасят, остават с психиатрични заболявания, защото травмата от преживяното остава за цял живот в тяхното съзнание, споделиха още от организацията.
Кръстопътното географско положение на България предопределя нейното централно място в международните канали на трафик на хора. За съжаление единият от двата големи престъпни канала, минаващи през страната ни, пресича Югозападна България в близост до нашия град. През региона на Перник преминава международна магистрала и жп-линия, които се използват от трафиканти за "изнасяне на стоката".
Най-застрашените от трафика на хора са младите момичета. Те могат да бъдат използавни както за проституция, така и за донори. В мрежите на трафикантите попадат жени, както с ниско образование, така и с по-висока квалификация. Според националната статистика е установено, че близо 12 хиляди българки са въвлечени в трафик в Западна Европа. Затова е добре хората, търсещи работа извън България, първо да се информират за фирмите, които имат лиценз за набиране на работници зад граница. Има и няколко правила, които е добре да бъдат спазвани, тръгвайки на гурбет в чужбина. Добре е пътуващите да имат копия на всички документи или актуална снимка или кодова дума, с която да предупредят близките си, че са в опасност, споделиха психолозите.
Около 250 - 300 души годишно преминават през фондация П.У.Л.С. По-голяма част от тях освен, че са били въвлечени в трафик, са били и подложени на сексуално и домашно насилие. Съвместната работа и постоянните контакти с представителите на полицията, ни помагама обаче да работим по добре, заключиха психолозите
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система