Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 14.08.2006 г.
В Радомирско поставят постове по пътя на софийския боклук
Млади червенокръстци ще отчитат дейността си
В Радомирско поставят постове по пътя на софийския боклук
Любомира ПЕЛОВА
   Десетки радомирци вчера се включиха в протестите, проведени в съседната кюстендилска община Бобов дол срещу евентуалното депониране на боклука на столицата в рудник "Иван Русев".
Над 1000 души се събраха на протестен митинг-събор, който бе организиран на площадката на четвърти участък на бобовдолския рудник "Христо Ботев".
Жителите на радомирските села - Жедна, Житуша, Кленовик, Дебели лаг, Кондофрей, Кленовик, които също са застрашени от замърсяване, върнаха жеста на съседната кюстендилска община. Бобовдолци бяха сред хората от Радомирско при първия протестен миниг, организиран преди повече от месец в района на "Иван Русев".
Вчера жителите на двете общини заявиха, че няма да допуснат по никакъв начин боклуци от столицата, балирани или не, да бъдат депонирани в района на селата от Радомир и Бобов дол.
Сред участниците в протестния митинг-събор вчера бе и общинската съветничка от Радомир - хидрогеологът инж.Олга Йорданова , която участва в работата на експертната комисия към екоминистерството. Тя съобщи пред хилядното множество, че резултатите от проучването в района на старите котловани на рудник "Иван Русев" са отрицателни и районът не може да бъде използван за депо на софийските бали.
Протестиращите бяха категорични - няма да позволят който и да било да им затваря очите. След изтеклата по националните електронни медии информация лъсна нелицеприятната истина - не става дума за каквото и да било временно депо, а за трайно загробване на столичния боклук, което ще предизвика екокатастрофа в двете съседни общини.
От днес по трасето от столицата до евентуалното депо и площадката на рудник "Христо Ботев" в съседната Кюстендилската община ще бъдат разположени денонощни постове, които ще бдят за евентуалната поява на транспортни средства, натоварени със смрадливите и течащи бали с битови отпадъци от София. Те ще алармират незабавно, ако се появят такива товари по който и да е от пътишата - шосеен или железопътен. Местата на постовете се пазят в тайна, за да се предотвратят евентуални опити за разпръскването им и осигуряването на спокойно транспортиране на балите с битови отпадъци.
Протестиращите от Радомирско и Бобов дол вчера са заявили, че са съпричастни към проблемите на столичани от жилищните райони, в които се балират боклуците. Няма обаче да позволят екологично чисти райони, каквито са нашите села, на свой ред да бъдат замърсени.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система