Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 01.08.2006 г.
Протести срещу софийския боклук изслушаха в НС
Нови социални заведения откриват в Радомир
Бивш банкер стана шеф на "Български пощи" в Перник
Протести срещу софийския боклук изслушаха в НС
Юлия КУЛИНСКА
   Документация за хидро-геоложки проучвания на котлованите на рудник "Иван Русев", извършени през 2 000-та година, са показали на срещата с народните представители от НДСВ членове на инициативния комитет от Бобов дол, които протестират срещу депонирането на софийския боклук на територията на Пернишка и Кюстендилска област. Това съобщи на пресконференция вчера Татяна Калканова. В разговора с недоволните са участвали зам. лидерът на царската партия Николай Свинаров и зам. председателят на парламентарната група на НДСВ Борислав Ралчев.
Резултатите, които са показани в проучванията сочат безапелационно, че на терена има подпочвени води и галерии. Дали оттогава досега са натъпили промени в състоянието на котлованите не е ясно и се чака експертизата на изследванията ,които сега се извършват там.
Очакваме експертните оценки и имаме уверението на всички институции, включително и на областният управител в Перник, че преди тяхното окончателно излизане няма да има развитие на проблема. Позицията на НДСВ по него е ясна, ние излязохме с нарочна декларация и продължаваме да отстояваме принципното си несъгласие с това софийската смет да се депонира на територията на Пернишка област, обясни Татяна Калканова.
В края на миналата седмица и радомирските минипарламентаристи излязоха с нарочна декларация, в която заявиха категорично, че няма да позволят незаконосъобразни действия дори от страна на висшестоящи институции, които да поставят на риск чистотата на земята и въздуха в общината. В същото време кметът на София Бойко Борисов и изградените в столичната община инициативни комитети упражняват натиск, дори и чрез централните електронни медии проблемът с вонящите бали да бъде решен извън техния район. Така топката се връща като че ли пак в нашето поле, притесняват се жителите на Радомирско, след като стана ясно, че Бобов дол се договори с генерала там да се изгради заводът за преработка на битовите отпадъци, но депонирането им да бъде извън територията на кюстендилската община.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система