Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 15.06.2006 г.
Радомирско се вдига на бунт срещу боклука
Черногорци си искат училището
Радомирско се вдига на бунт срещу боклука
Любомира ПЕЛОВА
   Идеята балите с битови отпадъци от столицата да бъдат депонирани в района на два стари котлована на рудник "Иван Русев" край радомирското село Житуша, предизвика остри реакции сред населението от този район. Вчера след обяд местните се събраха на протестен митинг, в който се включиха и жители на съседните села Жедна, Кленовик, Негованци, Касилаг, Извор.
Въпреки уверенията, че депонирането на столичния боклук тук все още не е окончателно решено и че дори това да стане общината определено ще спечели, хората от района са категорични - те не искат сметта на София тук! Искат водата,земята и въздуха си чисти. Вчера протестиращите припомниха, че някои от наетите под аренда ниви са съвсем близо до нарочените за сметище стари руднични разработки.
Проблемът е изключителено сериозен, тъй като под въпросните котловани, харесани от президент, министри, областни управители и софийския кмет Бойко Борисов за депо на балирания столичен боклук, се намират местните питейни водоизточници, разказваха гневните жители на селата, разположени по пътя на сметта. В радомирските села са изградени вече инициативни комитети, които ще решат какви действия ще бъдат предприети, за да бъде спряно безумното решение на кризата на София за сметка на нашия регион. Готови сме на всичко, но ще спрем возилата на генерала, няма да позволим да превръщат селата ни в боклучарника на милионната столица, няма да позволим да тровят земята и водата ни, са категорични местните хора. Втори ден тук върви и протестна подписка срещу решението, взето в президентството, която вероятно ще бъде връчена както на държавния глава, така и на министър-председателя, ще бъде внесена и в парламента.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система