Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 10.03.2006 г.
Ново гражданско движение се ражда в Радомир
Трима от борда на “Топлофикация” се разграничиха
Нов валцов цех откриват в “Стомана Индъстри”
Ново гражданско движение се ражда в Радомир
Любомира ПЕЛОВА
   Група радомирци в началото на седмицата избраха единадесетчленен инициативен комитет, който трябва да изработи специално обръщение към жителите на общината за провеждане на общоградско събрание. На него ще бъде учредено ново гражданско движение, което засега е наречено “За защита интересите на гражданите на Радомир” На сбирката ще бъдат избрани ръководните му органи, ще бъде приет устав и ще бъде взето решение за вписването на движението в регистъра на Окръжния съд - Перник.
Живеем в свободно и демократично общество, а в работата на Общинския съвет и в общинската администрация няма необходимата публичност и прозрачност, мотивира решението за раждането на новата структура радомирският адвокат Йордан Джерекаров. Той и съмишлениците му твърдят, че са налице нарушаване на българските закони и съмнение за неправомерно източване на местния бюджет. Това засягало правата и интересите на всеки един гражданин - данъкоплатец. Джерекаров твърди, че нямало контрол дали финансите на общината се изразходват правомерно и парите на данокоплатците отивали по тяхното предназначение. Налице били и съмнения за корупция.
Идеята на учредителите на новото гражданско сдружение била то да бъде гласът на истината, да се бори за публичност и прозрачност във всички действия на Общинския съвет и кметската администрация и всички те да бъдат подложени на обществен контрол.
Според инициаторите, гражданското движение ще бъде надпартийно. В него може да членува всеки, независимо от партийната му принадлежност и вероизповедание
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система