Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 09.02.2006 г.
А. Георгиева: Парите за култура няма да стигнат
На воден и прахов геноцид са подложени жителите на “Калкас”
А. Георгиева: Парите за култура няма да стигнат
Станислава БОЯНОВА
   Парите за култура в бюджет 2006 обсъждаха на среща кметът на Перник Антоанета Георгиева, заместник-кметът Зоя Асенова, директори и представители на културни институции в града.
На срещата кметът на Перник заяви, че най-големия компромис, който ще се наложи да направи тази година ще бъде по отношение на поддържането на сградния фонд. Отпуснатите пари за ремонти не са достатъчни ще направим всичко възможно да набавим средства за тази дейност от общата издръжка на Община Перник, каза още градоначалникът.
Това, което ще предложим на вниманието на Общинския съвет по отношение на средствата заделени във функция култура няма да се различават много от това, което е било миналата година. Опасенията са ни, че няма да можем да посрещнем увеличаването на цените на топлоенергията и електроенергията, но все пак в рамките на общия бюджет на Община Перник не можем да направим по-голям разчет, уточни Георгиева.
През тази година усилено ще работим и по въпроса за изравняване на работната заплата в сферата на културата в Перник и страната, тъй като всички знаят че тук заплащането е с 20 лева по-ниско в сравнение с останалите градове. Надявам се, че ще можем да защитим тази наша позиция и ще помогнем на хората, които са изключително квалифицирани и без тях Община Перник не може. Точната цифра предстои да бъде доуточнена, тъй като постановлението на Министерския съвет все още не е излязло, което е много притеснително и затруднява работата ни, но по предварителни разчети можем да кажем, че ще направим така, че културните институции да не затворят вратите за перничани и да продължат да работят, допълни Антоанета Георгиева.
Длъжни сме да намерим и допълнителни средства за поддържането на читалищата в селата, тъй като те са единствените културни институции там, смята пък заместник-кметът Зоя Асенова.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система