Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 27.01.2006 г.
Гражданско неподчинение започват студенчани,ще блокират Е-79
Общинските съветници гласуваха по-ниска такса отпадъци
Работник пострада при злополука в “Мини открит въгледобив”
Гражданско неподчинение започват студенчани,ще блокират Е-79
Юлия КУЛИНСКА
   Гражданско неподчинение започват от понеделник жителите на село Студена, предупреди кметът Валери Спасов. Всеки ден ще блокираме отсечката на главен път Е-79 край селото и ще спираме движението по международния път. Това ще е нашето предупреждение към властимащите, които те желаят да чуят законовите ни искания. Готови сме да спрем движението по Е-79 и за по-дълго време. Ние, жителите на Студена сме категорични - не искаме нови кариери в землището и най-вече в концесионната площ, за която е дадено разрешение за добив на “МАБА-Строй”, категоричен Спасов.
Кметът и инициативният комитет “Да спасим Студена” ще внесат декларация в Общинския съвет за прекратяването на даване на концесии в землището на селото. Предложението вече получи подкрепата на болшинстовото общински съветници от всички групи. Студенчани са подготвили протестно писмо до президентът Георги Първанов, под което са се подписали 1 400 от общо 1 870 жители. В тази бройка не са включени собствениците на вили, които ще бъдат най-засегнати от разработването на каменоломната в района. Кметът Валери Спасов поясни, че ще търси лична среща и с държавния глава, за да му обясни проблема.
При срещата, състояла се в началото на седмицата един от представителите на фирма “МАБА-Строй” се държа изключително арогантно и при тръгването от обекта, ми предложи да се обзаложим, че фирмата ще почне да копае точно на спорния терен, каза Валери Спасов. Отговорих му, че докато аз съм кмет на Студена това няма да стане. Ясно ми е, че интересите на фирмата са много големи, защото с малки инвистиции те ще реализират голяма печалба. Един кубик скална маса в суров вид струва 3 лева. Ако само в един камион се натоварят мининум 20 кубика и при направени 5 курса, парите, които ще се получат от него са много. Не е вярно, че фирма “МАБА-Страй” ще изградят нов път. Те ще използват сега действащия бетонов път, но неговото трасе отново излиза на вододайната зона на язовир “Студена”, каза кметът на Студена. Водоемът който е на 600 метра въздушен път от кариерите е на повече от 50 години и има опасност взривовете и състресенията да доведат до повреди в стената и съоръженията му.
Членовете на инициативния комитет са се обърнали с молба към Международната неправителствена организация “Зелена България” да посетят землището на Студена и да помогнат на жителите в справедливата им кауза, в битката за защита на екологията в района.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система