Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 12.01.2006 г.
60 хиляди автомобила в региона ще получат нови номера
Ученици ще помагат в организацията на фестивала
Наградиха личностите на 2005-та с принос към Пернишка област
60 хиляди автомобила в региона ще получат нови номера
Любомира ПЕЛОВА
   Огромни опашки се извиха пред контролно-техническия пункт на КАТ в пернишкия квартал Калкас. По четири - пет часа чакат собствениците на моторни превозни средства, тъй като служителите, които работят по оформянето и издаването на талоните и новите номера на колите са само трима. Средно дневно се обслужват по 40-45 човека, а регистрираните моторни превозни средства в Пернишка област са над 60 000. ЕС поиска ускорено, до края на март да се сменят регистрационните табели. Крайният срок наближава и не са един и двама перничани, които вземат отпуск, за да оправят возилата си.
Все още не е ясно как ще се процедира при направена вече застраховка на автомобилите след като се сменят номерата. Най-вероятно на ДЗИ и сродните й институции ще се отвори работа за коригиране на документите по застраховките.
Допълнително напрежение се създава и от решилите в последния момент собственици на МПС да ги спрат от движение, въпреки че от години не са ползвали автомобилите си. Само през декември 2005 година са бракувани повече от 700 стари коли. Толкова са и спрените от движение. 16 000 е общият брой на бракмите, които няма да се движат по пътищата, след като са минали през процедурата за цялата минала година. За съжаление много от тях продължават обаче да ръждясват по улиците, тротоарите и междублоковите пространства, създавайки затруднения и за пешеходците, и за участниците в движението.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система