Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 19.12.2005 г.
Снежен ад по пътищата на цяла Пернишка област
14-тонен ТИР се удари в пълен минибус
Пощенски Дядо Коледа ще носи подаръци
Фирмите за топлинно счетоводство създават напрежение
Снежен ад по пътищата на цяла Пернишка област
Любомира ПЕЛОВА
   Първият по-сериозен снеговалеж се превърна в ад за пешеходци и най-вече - за водачи на МПС-та по пътищата в Пернишка област. Само за денонощие бялата покривка надхвърли 30 сантиметра. Въпреки че общинска фирма “Комуналстрой” започна веднага почистването на основните артерии в Перник, вчера повечето улици в областния град, особено във високите квартали, бяха трудно проходими. Автобуси и тролейбуси лазеха със скоростта на костенурка по вътрешноградската магистрала, леките автомобили, дори и със зимни гуми, се въртяха като пеперуди по заснежените улици. Според кметовете на общинските центрове, пътищата навсякъде били проходими при зимни условия. Шофьорите обаче бяха на обратното мнение... Пътуващи вчера от столицата към Перник твърдяха, че нормално се е пътувало само на територията на София-област. Изпитанията и късането на нерви започвало още преди Драгичево, с навлизането на пернишка територия.
От “Пътнически превози” уточниха, че до обяд вчера без връзка с областния център е било само село Кладница. Там снежната покривка бе надхвърлила 40 см. Заради непочистеното и неопесъчено шосе, автобусите са пътували само до центъра на съседното село Рударци. В по-късните часове на деня пътната артерия е била почистена и движението възстановено.
Основните шосета, свързващи областния град с общинските центрове, бяха обработени и междуселищните автобуси, макар и със закъснение заради зимната обстановка, пътуваха по разписанията за почивните дни.
До обяд вчера сериозни катастрофи по пътищата в Пернишко не е имало, твърдяха от РДВР. Според очевидци обаче, преди обяд два ТИР-а са се завъртяли на външноградската магистрала и са предизвикали задръствания. Единственият сериозен инцидент стана завчера, към 14 часа, на неопесъчен и замръзнал път към кв.Калкас.
От Пътна полиция за пореден път предупреждават, че ситуацията по пътните магистрали е усложнена заради падналия сняг, трябва да се кара със зимни гуми, а където е нужно - и с вериги и не на последно място - със съобразена скорост. Не бива да се забравя и поставянето на коланите.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система