Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 01.12.2005 г.
Разбиха престъпна организация, занимаваща се с автокражби
Втори клошар пометен от кола
Запалиха “Опел Калибра”, горя къща в Гълъбник
Разбиха престъпна организация, занимаваща се с автокражби
Илияна ИВАНОВА
   Четири луксозни крадени автомобила - два леки и два микробуса, както и различни разфасовани возила и уличаващи в престъпна дейност документи и вещи са били иззети от различни обекти в Перник и прилежащите населени места при проведена съвместна акция на РДВР - Перник, ДНСП и служба “Жандармерия”, съобщи директорът на местната полиция полк. Тодор Илиев. Задържани са три лица, които са действали в организация за противозаконно отнемане на возила и незаконната им продажба.
Конфискуваните две леки коли - “Опел Фронтера” и “Мерцедес”, както и двата микробуса “Мерцедес”, са били откраднати от столицата. Те са били карани в Перник с пренабити номера. В две от колите се возели двама от задържаните, останалите били предоставени на други лица. Открити са и три разкомплектовани автомобила - два леки и един товарен, които са били подготвени за продажба на части. В проверените обекти са били намерени още изготвени документи за покупко-продажби на автомобили, регистрационни табели, компютър от откраднато от столицата “БМВ-3”, талони за автомобили, подпълнени полици на застрохивки “Гражданска отговорност”, лични карти и задгранични паспорти, които са най-вероятно на ощетените лица. Полицаите и жандармерията са намерили още цифри за пренабиване номерата на рамите на автомобили - подобни интервенции са били правени на конфискуваните возила. Открити са и патрони от автомат “Калашников”.
Тримата задържани / 30-31 г. от Перник/ са обект на допълнителни проверки. Двама от тях - / Е. Я. и С. С./ са настанени в ареста за срок от 24 часа, на третия мярката за неотклонение е удължена на 72 часа. В съучастие с други лица те са извършвали кражби на луксозни автомобили, като след това променяли идентификационните им номера, за да могат да ги пласират на трети лица. Други коли са разкомплектовали, за да ги продават на части. Автоджамбазите са били дебнати от полицията в продължение на месеци и сега тяхната вина е доказана по безспорен начин. Те не са тартори на организацията, а - изпълнители. Двама са с чисто криминално минало, единият е регистриран за ползване на документи с невярно съдържание. Продължава разследването по случая и документирането на престъплението.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система