Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 21.10.2005 г.
Огнище на хепатит пламна в Дома за сираци “Радост” в Дрен
Два пъти по-евтин ток ще плащат тролеите
С 3000 лв. рекет хванаха предс. на кооперацията в Кошарево
Огнище на хепатит пламна в Дома за сираци “Радост” в Дрен
Илияна ИВАНОВА
   Огнище на вирусен хепатит бе регистрирано в Дома за деца, лишени от родителски грижи “Радост” в радомирското село Дрен, съобщиха от РИОКОЗ. Само през миналата седмица от жълтеница там са заболели две деца, съответно на 5 и 6 години. Малчуганите са били оставени на легло в Инфекциозно отделение на Многопрофилната болница за активно лечение “Рахила Ангелова” в Перник и вече са в по-добро състояние. Всички останали деца от Дома, както и целият персонал, са под непрекъснато наблюдение. Личният лекар - д-р Велинов, денонощно следи за състоянието на възпитаниците на Дома.
От РИОКОЗ - Перник са направили щателна дезинфекция на цялата сграда, включително спалните помещения и кухненския блок. Назначени са и профилактични мерки. Препоръчано е да се направи профилактична терапия с гама-глобулин, засега обаче Домът не разполага с препарата. В момента се търси фирма доставчик на медикамента, с който ще бъдат инжектирани 33-те деца от сиропиталището.
Направените досега изследвания сочат, че най-вероятно заразата е била внесена през месец август от новопостъпило болно дете. 3-годишният малчуган от Ихтиман тогава бил приет в Дома след намесата на Агенцията за закрила на Детето. За настаняването му била издадена и полицейска заповед. При постъпването му детето е било само носител на болестта. Тогава в здравния му картон било написано “клинично здрав”. Симптомите са се появили доста по-късно, уточниха от РИОКОЗ. 20-тина дни след приемането му, малкият се оклюмал и показал, че е неразположен. Тогава били направени изследванията и се установило, че е болен от остър вирусен хепатит. Веднага бил настанен в болница, а в Дома е започнато незабавно дезинфектиране. 16 дни по-късно обаче симптомите на болестта развили и останалите две деца, каза директорът на Дома Даниела Йорданова. В подобни колективи, където децата са непрекъснато заедно, е много трудно малчуганите да бъдат опазени от заразата, оплакаха се от детското заведение.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система