Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 10.10.2005 г.
Полицаи и пожарникари спасиха от гибел двама перничани
63-годишен загина при катастрофа в Изток
Полицаи и пожарникари спасиха от гибел двама перничани
Илияна ИВАНОВА
   Служители на РДВР - Перник и на противопожарната служба в града спасиха от явна смърт двама души при два различни инцидента в петък.
В първия случай била оказана помощ на психичноболен мъж, заплашил, че ще се хвърли от осмия етаж на жилищен блок в пернишкия квартал Тева. 25-годишният Николай Методиев Малашков се качил на покрива на сградата и заявил, че занапред ще живее там и оттам ще сложи край на живота си.
Съседи на младия мъж се обадили в РДВР - Перник. Екип на дирекцията се озовал на мястото веднага и започнал преговори с кандидат-самоубиеца. Пристигнали и специалисти от противопожарната служба. Оказало се, че Николай е залостил двата подхода към покрива на блока, за да не може никой да се качи при него. Освен това мъжът носел със себе си дрехи, храна и други лични принадлежности. След половинчасови преговори Малашков бил свален от покрива и закаран за лечение в “Психиатрично отделение” на Многопрофилната болница за активно лечение “Рахила Ангелова”.
Благодарение на професионализма на служителите на реда е бил спасен и 71-годишен пастир, който се загубил в планината Голо бърдо. Иван Найденов Велков и неговият ортак Фердинанд Станимиров Стоянов /81 г./ пасели кози край града в четвъртък, но се загубили. По-възрастният мъж се прибрал вечерта, но от притеснение получил мозъчен инсулт, преди да обясни къде са се загубили с Иван. Болният бил закаран в Центъра за спешна медицинска помощ в града, но не можел да говори.
71-годишният мъж не се прибрал вечерта и на следващата сутрин разтревожените му близки подали сигнал в РДВР. Започнато е незабавно претърсване на местностите, където обикаляли козарите. След два часа с помощта на служебното куче възрастният мъж бил открит свит и премръзнал до един храст. Велков е закаран в пернишката болница в неадекватно състояние.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система