Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 03.10.2005 г.
Областният управител се ангажира с проблемите на с.Студена
Бъдещето на региона бистрят на форум
Виенска фиеста завихриха перничани
Бивш военен се удави в селски кладенец
Областният управител се ангажира с проблемите на с.Студена
Юлия КУЛИНСКА
   Областният управител Иван Димитров, заедно с представители на Община Перник, на кметство Студена, на Агенция “Пътища” и на фирмата изпълнител на магистрала Е-79 “Маврово” се е срешнала в края на миналата седмица с жителите на пернишкото село във връзка с проблемите на канализацията на международния път. Проблемът възникна още през месец юни, когато след проливните дъждове мазетата и приземните къщи на студенци се наводниха. Кметът Валери Спасов изпрати предупредително писмо до Агенция “Пътища” с настояване за промяна на канализационната мрежа и обяви, че ако въпросът не бъде решен, жителите ще обявят гражданско неподчинение. При направената проверка се оказа, че отводнителните тръби на Е-79, които са с Ф 100 са заустени в канализационната мрежа на Студена, тръбите на която са с Ф 400. Досега обаче проблемът остана нерешен, съществува реална опасност освен от наводняване, фекалните води да се просмукват и да замърсят питейния водопровод на селото.
На срещата в петък страните, участници в експертната комисия са се договорили в най-скоро време да се подменят тръбите на магистралния път и да се извърши корекция на отводнителната му система. За целта Агенция “Пътища” се задължава да осигури средства, както за корекцията, така също и за монтирането на отводнителни шахти, които ще са на разстояние 50 метра една от друга. Фирмата-изълнител “Маврово” се задължава до 30 октомври до временна настилка на ул. “Хан Крум” в махала “Тупанкова” в Студена.
Изключително стриктно ще следя изпълнението на договорените срокове и няма да позволя никакво излизане от тях, защото това касае много хора и тяхното здраве, категоричен е областният управител Иван Димитров.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система