Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 20.09.2005 г.
Предупредиха ф-ма “Маврово”: Е-79 да стане до края на 2006 г
Почитаме Деня на независимостта
Прокурор иска 3 години условно за авторекетьори
Предупредиха ф-ма “Маврово”: Е-79 да стане до края на 2006 г
Любомира ПЕЛОВА
   Новият министър на регионалното развитие и благоустройтвото Асен Гагаузов рано сутринта вчера се срещна със строителите от македонската фирма “Маврово”, основен изпълнител на реконструкцията на международната магистрала Е-79. Целта на посещението, инициативата за което бе на пернишките депутати от “Коалиция за България”, бе да се запознае с хода на строителните дейности и причините за сериозното им изоставане в отсечката между пернишкия квартал Църква и радомирското село Долна Диканя. По първоначални данни реконструкцията на международния път трябваше да приключи още миналата година, за Олимпийските игри.
Според представителите на македонската фирма, налице били сериозни обективни причини за забавянето. Една от тях е наложилото се допълнително геоложко проучване на района заради активирали се свлачища. Новото препроектиране, изграждането на допълнителни отводнителни канали е оскъпило строителството и болшинството от подизпълнителите отказали да работят по старите разценки, сключени в договорите между тях и “Маврово”.
На срещата вчера, в която освен изпълнителите, участваха и областния управител Иван Димитров и депутатите от “Коалиция за България” Росица Янакиева и Ненко Темелков, бе решено до две седмици в МРРБ да бъдат представени новите актуализирани план-сметки на обекта. Ако до 3 месеца “Маврово” не навакса изоставането, договорът с нея ще бъде прекратен и ще се търси нова фирма-изпълнител. Министър Гагаузов е заявил, че пътят трябва да е готов догодина. Препоръката му към македонската фирма е за подизпълнители да се търсят пернишки строителни фирми, за да се намали безработицата в областта
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система