Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 19.08.2005 г.
Подлагана на тормоз жена търси помощ от съда и полицията
Петър Борджошки с три международни изяви
Т. Калканова: Връщаме професионалните паралелки
Подлагана на тормоз жена търси помощ от съда и полицията
Юлия КУЛИНСКА
   Поредната жалба до РПУ-Перник е подала Даниела Георгиева Дукова от пернишкото село Драгичево. Жената е подлагана на системен и жесток тормоз от страна на мъжа, с който е живяла близо 8 години на семейни начала. Даниела е пострадала преди години при голямата авария, станала във фирма “Стомана” и е с група инвалидност. Преди години се запознала с Иван Симеонов, който бил женен. Двамата заживели в началото добре, но съвсем скоро любимият й започнал да тормози нея и майка й. Той често отсъствал с месеци от дома й, и когато се връщал започвали побои над двете жени, чупене на покъщнина и груби закана, че ще ги убие. От съвместното им съжителство им се родил син, Симеон, който сега е на 4 годинки. Но и след раждането на детото тормозът продължавал.
39-годишната жена е първата в региона, която е получила решение от съда съгласно Закона за домашното насилие и от 28 юни тг. на Иван му било забранено да доближава Даниела и сина им на по-малко от 150 метра и да не се приближава до местата, където те осъществяват социални контакти.
Независимо от постановлението на съда, насилникът продължил да отправя заплахи срещу жената, майка й и сина си и да ги тормози психически. Във вторник вечерта той отново се появил в жилището на Даниела, свалил часовника на електромера им, поставен отстрани на къщата, потрошил оградата на дома, смачкал насажденията в двора и отново с крясъци отправил заплахи към живущите в нея.
Страхувам се за своя живот и за живота на детето си. Иван многократно е казвал, че ще ни убие и ще ни излежи, защото в затвора щели да го хранят и да го обличат безплатно, жалва се потърпевшата жена.
От полицията съобщиха, че насилникът е задържан за 24 часа и ще бъде съден по бързата процедура.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система