Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 12.08.2005 г.
Момчета-измамници обикалят Перник и търсят наивници
Ром дължи 4 бона за ток, кара “Мерцедес”
Общинари обменят опит с град Девин
Момчета-измамници обикалят Перник и търсят наивници
Зоя ИВАНОВА
   В броя си от 10 август вестник “Съперник” публикува материал “Благодарим на добрите хора, отворени за болката”. В него разказахме за съдбата на две момчета /Горан Горанов и Иван Ивайлов/, дошли лично в редакцията на изданието за да благодарят на хората с добри сърца, които не остават безразлични към драмата на децата, останали без бащина или майчина ласка. Двамата се представиха като възпитаници на Дома за отглеждане на деца, лишени от родителски грижи в Трън. Чрез “Съперник” те искаха да благодарят на “спонсора си Бойко Борисов, на всички добри хора, които им помагат да оцеляват”. Впоследствие надълго и нашироко разказаха как в дома в Трън растат много деца, които имат отворени сърца за доброто по света. Там има много таланти, които търсят своята изява и за да докажат уменията си изпяха “Данюва мама”.
Вчера в редакцията на “Съперник” дойде лично директорката на дома в Трън - Мина Неделчева. Макар и в платен годишен отпуск, тя е “информирана” от нейни близки за действията на двете момчета. Възмутена от поведението им тя поиска да каже истината, но не такава каквато се разказва от двамата, а такава, каквато е наистина, и за която има всички необходими документи. Цялата документация за Иван Ивайлов, който всъщност се казва Генади Иванов Миленов се пази в дома в Трън и би могла да се провери от всички заинтересовани. Същият е настанен от Пернишки районен съд в ДОВДЛРГ гр. Трън със съдебно решение миналата година. Той е 17-годишен. Преди да бъде настанен в дома, многократно е бил настаняван и в други домове. Много често е бягал оттам, винаги под чужди имена. Регистриран е в детска педагогическа стая. За престоя си в дома в Трън на няколко пъти е обявяван за национално издирване. Същият е с изразена психоатия /за което има медицински документи/, изразено кверуантно поведение /мания към институции, медии и др./ В тази връзка директорката поясни, че никога и по никакви поводи не е имала официални контакти с ген. Бойко Борисов, за когото Генади твърди, че е основен спонсор на дома. Абсурдно е твърдението му, че в дома се готви програма за някакво посещение на генерала в Трън. Генади Иванов Миленов няма един присъствен ден в СОУ гр. Трън, където е записан като ученик в осми клас, няколко пъти е уличаван в кражба. Родителите му са разделени, но и двамата отказват да се грижат за него. Генади напуска почти ежедневно дома в Трън, без да иска никакво разрешение за това, впоследствие обаче се връща. Вчера /б.а. четвъртък/ той учудващо беше в Трън - каза Ася Иванова, възпитателка в Дома, която замества директорката по време на платения й отпуск.
Що се отнася до другото момче, което се представя за възпитаник на дома - Горан Горанов, той никога не е бил настаняван в него и не е имал никакви взаимоотношения с хората, работещи там. Същият е пълнолетен и се представя като по-малък, явно търсейки някакво съчувствие. Което е трудно да се определи дали му трябва. Междувременно репортери на “Съперник” засякоха Горан Горанов в Областния комитет на БЧК в Перник, където помагаше да се приемат даренията за пострадалите от наводненията. Той е посетил и отдела за закрила на детето към общинската дирекция “Социално подпомагане”, но не приел предложенията на хората там.
Случаят с двете момчета не е изолиран. В последните години непрекъснато сме свидетели на най-различни драми. Хората трябва да са информирани за всичко, но то да бъде правдиво и точно, категорична е директорката на дома в Трън Мина Неделчева. Добре е винаги да се търси и ответната страна - в случая нашето мнение като хора, които пряко отговаряме за много деца. Така ще се избегнат подобни неприятни ситуации, с които такива възпитаници злоупотребяват със съчувствието на хората.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система