Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 22.07.2005 г.
Полицаи с щитове разпръснаха протестиращи търговци
Разбиха общината в Радомир,на бюрото на кмета изваден меч
“Булгаргаз” заплашва да затвори и фирма “Радомир Метали”
Полицаи с щитове разпръснаха протестиращи търговци
Ели СТОИЧКОВА
   Полицаи с щитове разпръснаха търговците на промишлени стоки от Централния пазар, за да могат на улица “Васил Левски” да влязат работници на “Топлофикация”. Там трябва да бъдат подменени тръбите от топлопреносната мрежа.
Продавачите останаха на поста си три денонощия и бяха твърдо решени да отстояват позициите си. Около 40-50 души направиха жива верига пред камионите на фирмата, която трябваше да постави загражденията. 30 служители на РДВР, предпазвани от щитове, избутаха протестиращите. Сред гражданите имаше дете и бременна жена, която паднала на земята в блъсканицата. След като търговците бяха преместени от двете страни на пътното платно, веднага там навлезе натоварен с платна камион, а работници започнаха да поставят загражденията. Протестиращите хвърляха пред камиона столове и касетки, но до по-големи стълкновения не се стигна.
Ние нямаме нищо против работата на “Топлофикация”, искаме мястото да бъде облагородено и няма да пречим на властите. Не сме съгласни обаче да загубим бизнеса си, тъй като той е единствената ни прехрана, кахъреха се протестиращите. Преди акцията те събираха подписка от случайно минаващи граждани в защита на пазара. Настояваха да им се дадат гаранции, че след ремонта отново ще могат да заемат местата си. Вярвате ли, че нямам пари сега да се върна до квартала? - питаше една от продавачките. Майката на починалия полицай Калитко Стойчев - Вера Янева, обясни, че на нея разчитат двете й внучета, които са останали без баща. Лягам пред колата и нека ме гази. Аз имам заем да връщам, ако на 28 юли не внеса 115 лева, ще ми вземат апартамента, заяви Лиляна Атанасова.
От Общината са предвидили проект за благоустрояване на мястото. На търговците им е предложено да се преместят на пазарите зад кино “Кракра”, в района на жп-гарата, както и на пазарите в кварталите Димова махала, Твръди ливади и Изток. Търговците обаче не са съгласни с преместването, тъй като вече си били разработили местата и на новите няма да могат да изкарват надниците си.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система