Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 27.06.2005 г.
ОДС атакува петия мандат, левите се борят за още един
А. Георгиева: Никой няма правода смята перничани за глупаци
Дават парите за облекло на учителите
ОДС атакува петия мандат, левите се борят за още един
Любомира ПЕЛОВА
   Приключи големият изборен маратон за четиридесетия български парламент, поднесъл не една и две изненади както за партийните централи, така и за обикновените гласоподаватели. Коалиция “Атака” атакува неочаквано и почти без кампания парламентарните банки и заби в земята претенденти с шумни и скъпи предиизборни мероприятия. И не само влезе в новото Народно събрание, но стана и четвърта политическа сила в страната след Коалиция за България, НДСВ и ДПС.
В 14-ти Пернишки избирателен район обаче коалиция ОДС се пребори достойно за третото място, след лявата коалиция и НДСВ, стана ясно след окончателното преброяване на гласовете.
Според окончателната рекапитулация на РИК , броят на работилите секции е бил 277. В избирателните списъци
са били включени 123 431 човека. 1 230 са били хората с удостоверения за гласуване по настоящ адрес.
Правото си на вот, според поставените подписи, са упражнили 64 278 души. 62 621 са действителните бюлетини, недействителните са 1 658.
Ясно е вече и разпределението на гласовете. За Коалиция за България са гласували 23 444 души, за НДСВ - 15 455, за ОДС - 7 058. “Атака” е взела в Перник 4 029 вота, ДСБ - 3 839, Коалиция “БНС” - 2 889. За “таралежите” гласовете са 1 712. За ДПС са гласували само 261. В проценти вотовете изглеждат така - 37,44 за Коалиция за България, 24,78 на сто са гласовете за НДСВ, 11,27 - за ОДС. “Атака” е четвъртата политическа сила в областта с 6,43 процента, пети са ДСБ с 6,13 на сто.
Коалиция за България има апетити за три мандата, но сметките не могат да бъдат правени без синята коалиция. Според анализаторите, ОДС ще успее да се пребори за петия мандат и най-вероятно освен Ангел Найденов, Ненко Темелков, Меглена Кунева, Татяна Калканова, в 40-тото Народно събрание ще влезе и Христо Марков. За ОДС това беше една изключително тежка битка, от която сините излизат с достойнство.
В крайна сметка думата ще има ЦИК. Вариантите са 2:2:1 /Коалиция за България - НДСВ -ОДС/ или 3:1/Коалиция за България - НДСВ/.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система