Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 21.06.2005 г.
Приключи следствието за пожара в театъра в Перник
Н. Михайлова: Гласувайте за ОДС, защото България-това си ти!
Читалище “Елин Пелин” с отличие от фестивал
Приключи следствието за пожара в театъра в Перник
Любомира ПЕЛОВА
   Областната следствена служба приключи разследването за причините, предизвикали пожара, при който изгоряха сцената и част от салона на Пернишкия драматичен театър “Боян Дановски” в навечерието на Коледните празници миналата година. Днес документите ще бъдат внесени в Пернишката окръжна прокуратура. Шест месеца, колкото е и законовият срок са работили следователите по случая. В началото на разследването не бе изключена нито една версия за огнената стихия, включително и умишлен палеж. За да се изясни напълно картината, следствието поиска и две специализирани експертизи от столични институти. Беше изключително трудно, заяви вчера директорът на ОСС Юлиян Димитров, тъй като всичко беше изгоряло, а и струите на огнеборците при потушаването на пламъците бяха унищожили всички евентуални улики. Въпреки това се справихме с разследването в срок, уточни Димитров. Специалистите от Института по физика на твърдите тела към БАН са доказали по безспорен начин, че за умишлен палеж не може да става и дума. Късо съединение по кабелите под театралната сцена е предизвикало пожара, е становището на експертите и от МВР-института в столицата.
Делото, което днес влиза в прокуратурата, най-вероятно ще бъде прекратено, тъй като е доказано по безспорен начин, че няма виновно поведение, а става дума за техническа неизправност, уточни шефът на Окръжната следствена служба Юлиян Димитров.
Общинската управа на Перник се ангажира да осигури средства за възстановяване на театралния салон, който горя още два пъти пак заради къси съединения по ел.инсталацията и театъра да отвори врати още в края на тази година.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система