Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 17.06.2005 г.
По-малко от половин милион отпусна правителството за Перник
Нараства одобрението за Станой Станоев, сочи проучване
Кримки - роми пребиха охранител от радомирското РПУ
По-малко от половин милион отпусна правителството за Перник
Любомира ПЕЛОВА
   Правителствената комисия по бедствия, аварии и катастрофи е отпуснала едва 476 480 лв. за възстановяване на щетите от наводненията в началото на юни, съобщи кметът Антоанета Георгиева. Заявката на местната управа е била за 3 300 000 лв.
Парите наистина са малко, но все пак са достатъчни да започнем с тях най-неотложните възстановителни дейности, уточни градоначалникът. От получените средства ще бъдат отделени 192 280 лв., с които ще бъдат изчистени разходите по аварийно-възстановителните работи, извършени от търговските дружества, помагали в дните на валежите с труд, гориво, техника.
С останалите от общата субсидия 284 200 лв. ще се работи на 27 “горещи” точки в селата Радуй, Студена, Боснек, Драгичево, Кладница, Мещица, Ярджиловци, в град Батановци и в някои обекти в Перник.
Средствата в никакъв случай няма да са достатъчни, надявам се, че на следващи заседания правителствената комисия ще отпусне допълнителни субсидии, но все пак ще можем да започнем първите ремонти, уточни кметът Георгиева.
Вчера назначената от градоначалника специална комисия започна оглед на обектите по поречието на Струма, за да бъдат те остойностени реално, да се изработят проекти за възстановяването им и да се даде реална заявка, поясни Георгиева.
Общината ще кандидатства за средства за корекция на р.Струма в кв.Изток, за изграждането на диги в района на бензиностанция ШЕЛ, кв. Мошино, и 5-то СОУ “П.Р.Славейков”. След като спадна нивото на реката, са открити нови поражения от високите води. При огледа станало ясно, че при железния мост на реката до завод “Струма” например пороят е надигнал бетонни плочи, с които е облицовано дъното, дебели 10 -15 см.
Правителствената комисия не отпуска никакви средства за пострадалите частни жилищни сгради. Пари ще има само за аварийно-възстановителни работи на обществени обекти.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система