Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 27.05.2005 г.
Втора нарколаборатория разбиха в трънско село
22 политически формации регистрира РИК в Перник
Деница Иванова напусна листата на ОДС
Втора нарколаборатория разбиха в трънско село
Любомира ПЕЛОВА
   При спецакция на сектор “Криминален” при РДВР и РПУ в Трън вчера бе разкрита нарколаборатория в с.Радово. Тя е аналогична на намерената и разбитата при спецакция на РЗ БОП и НС БОП на 19 ноември 2004 година, съобщи вчера шефът на служба “Полиция” полк. Георги Стоянов. Лабораторията, в която са произвеждани първичните материали за изработката на синтетична дрога, е била настанена в изоставена къща, собтвеничката на която е родом от селото, но е адресно регистрирана и от години живее в столицата. Производството на първичните субстанции за дрогата е вървяло на пълни обороти до преди по-малко от месец, защото е намерено и иззето цялото й обордване заедно с бидони с химикали. Според полк.Стоянов, нарколаборатията е била в работен режим до последния момент, тъй като нито един елемент от системата не е липсвал по първоначалните данни от огледите, които до късно снощи екипи на РДВР извършваха на място. Описваха се различните уреди и помощни средства за производство, измерваха се и се уточняваше химическият състав на субстанциите в бидоните.
Полицаи предполагат , че новата нарколаборатория , разбита само 6 месеца след първата, се явява своеобразен “приемник” на старата. За това подсказва и обстоятелството, че оборудването е същото, а и собственичката на старата къща, в която е била настанена лабораторията, е майка на един от двамата задържани преди половин година при предишния удар на РЗ БОП в Радово. Следствието срещу тях е приключено и вече е предадено в прокуратурата за внасяне на обвинителен акт.
В Радово, уточни още полк.Стоянов е вървял само първият от общо четирите етапа на производство на синтетични наркотици. В лабораторията са се изваждали първоначалните субстанции от суровината преди да се стигне в последната фаза до таблетирането на полученото прахообразно вещество.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система