Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 17.05.2005 г.
Задържаха подпалвачите от Димова махала
Осъдиха двама, счупили ръката на транспортен полицай
С парата от топлата вода се “отопляват” наематели
Задържаха подпалвачите от Димова махала
Любомира ПЕЛОВА
   Разкрити и задържани са подпалвачите от кв.Димова махала, научи от собствени източници “Съперник”. В ареста си правят компания Росен Станимиров и Николай Найденов, които в 3,40 ч в петък разбиха гаража на радомирската експрокурорка Симона Зарева и подпалиха автомобила й “Фолксваген Голф”. Юристката в момента е член на Пернишката адвокатска колегия и се занимава предимно с наказателни дела.
Срещу Станимиров и Найденов вече се води дело за рекет и противозаконно лишаване от свобода. В началото на тази година те са били уличени в изнудването на перничанина Николай Х. Той работел към фирма за дистрибуция на сандвичи от Сандански и имал неограничен лимит за гориво. Решил, че може лично да се облагодетелства от разрешението и от различни бензиностанции източил тонове бензин, които препродал за своя сметка.
На Станимиров и Найденов било възложено да приберат натрупаната за чужда сметка печалба и те “арестували” тариката. Притиснали го или да върне парите, или да намери начин да възстанови на работодателя си щетите. Работникът на санданската фирма се опънал, твърдейки че няма пари. Тогава двамата го принудили чрез пернишки нотариус да прехвърли собствеността на колата си. По-късно рекетьорите били задържани. Наложена им била и мярка за неотклонение “задържане под стража”, по -късно променена в домашен арест. Преди пет месеца тръгва съдебен процес и Симона Зарева поела защитата на единия от изнудвачите. От нея обаче било поискано да принуди рекетирания да оттегли жалбата си и адвокатката се оттеглила от делото. Защитата поел друг юрист от ПАК, който постигнал исканата договорка с изнудвания. По-късно обаче обектът на рекет подава нова жалба срещу Станимиров и Найденов. Най-вероятно палежът, който за малко не унищожил и дома на юристката, е бил за отмъщение, твърдят колеги на адвокатката. В нощта на инцидента тя е разпознала подпалвачите, както и автомобила, с който са избягали и е уведомила полицията за съмненията си.
Вероятно днес за двамата ще бъде поискана и мярка за неотклонение “задържане под стража”, съобщиха служители на Темида.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система