Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 15.04.2005 г.
Ники Пора оцеля след убийствен скок от V етаж на Съдебна
Центърът за превенция на СПИН чукна една година
Перничани се включиха активно в акция “Чистота”
Ники Пора оцеля след убийствен скок от V етаж на Съдебна
   Изпеченият рецидивист Николай Александров, по-известен с прякора Николай Александров, по-известен с прякора Ники Пора, оцеля след убийствен скок от последния етаж на Съдебната палата в Перник.
Инцидентът стана вчера, към 10,30 часа. В зала номер осем вървеше дело за обжалване на стара, четиримесечна присъда срещу Пора за схватка с полицай. Секунди преди да бъде произнесена присъдата, буйстващия и в залата 33-годишен рецидивист, изправен на подсъдимата скамейка с ръце, закопчани с белезници на гърба, заби изненадващо лакът в диафрагмата на държащия го полицай, измъкна се и от ръцете на водещия защитата му адвокат Александър Александров и се хвърли напред с главата през прозореца. Пора проби двете осеммилиметрови стъкла и се приземи върху ламаринения покрив на павилон за вестници пред ужасените погледи на десетки минувачи.
Така и не разбрах какво стана, видях тяло да лети отгоре и след секунди само чух тъп звук от удар. Върху лавката се беше стоварило човешко тяло, разказваше очевидец на инцидента. Пръв свалил от огънатата ламарина на павилиончето един от пернишките адвокати, твърдят неволни свидетели на полета на Николай Александров.
Лекари, приели Пора в Пернишкия център за спешна медицинска помощ, уточниха, че рецидивистът е цял и абсолютно невредим след главоломния скок. Нямал дори пукната кост. Тук-там бил поодран от приземяването върху тенекията. Веднага след прегледа Николай Александров е върнат в болницата на Софийския затвор. Преди около две седмици той бе настанен там след пореден опит за самоубийство. Пора опита да се обеси с части от дрехите си в ареста, където бе закопчан с постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” за грабеж, извършен в условията на опасен рецидив.
На 16 февруари т.г. Пора нападна почти посред бял ден младеж пред клуб “Астра” на централната улица “Търговска”, едва не потроши ръцете му с измъкната от ръкава на дрехата метална тръба и тъй като момчето нямало в себе си пари, рецидивистът, който само десет месеца преди това бе излязъл от затвора след излежано поредно наказание за извършено престъпление, му отмъкна мобилният телефон. Шест присъди, повечето от които ефективни, все за грабежи и кражби, има в съдебното си досие 33-годишният престъпник. Срещу него има и още четири висящи дела.
Вчерашният скок през прозореца от последния етаж на Съдебната палата е четиринадесетият опит за самоубийство на Пора. Той е опитвал да си пререже вените, пробвал е и да се беси. Според запознати с “подвизите” му, всеки път когато е посягъл на живота си, го е правил така, че да бъде спасен. Из Перник се шири мълвата, че рецидивистът е шизофреник, но при нито едно от водените срещу него назателни производства не е представян документ, който да потвърди психичното му заболяване.
Пора сега може да създаде проблеми на съдебните магистрати заради липсващи решетки на прозореца на цалата, в която обикновено се гледат граждански и по-леки дела.
Следователи от Перник и Военна полиция - София веднага започнаха разследване на инцидента.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система