Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 29.03.2005 г.
Ромският квартал Рудничар затънал в купища боклуци
Водят принудително лекар - свидетел по докторското дело
Отново регистрираха вирусен менингит в Перник
Ромският квартал Рудничар затънал в купища боклуци
Юлия КУЛИНСКА
   Жалба до кмета на Община Перник са изпратили жителите на кв. Рудничар. В нея те се жалват от дейността на “Комуналстрой”, като посочват, че дружеството вече половин година не е извозвало сметта. Последното събиране на боклука е било в началото на септември м. г. Тогава жителите на квартала са празнували празника на Рудничар и в очакване на високи гости, той е бил почистен. Оттогава камионите на “Комуналстрой” са се вясвали инцидентно и районът е затънал в мръсотия. Независимо от това, че не се чисти, жителите продължават да плащат данък смет. Те са посетили два пъти управителят на дружеството Цветан Андронов и той е обещал, че ще започне да чисти ритмично. Досега обаче нищо не е направено. Вледствие на натрупаната мръсотия вече съществува реална опасност от избухване на епидемия.
В Рудничар вече са се обособили три нерегламентирани сметища. Хората извозват боклуците си дотам с колички. Едно от бунищата се намира в близост до Професионалната техническа гимназия “Юрий Гагарин”, където учат деца. Вследствие на затоплянето на времето, сметта се разлага и наоколо се носи нетърпима миризма. Повечето от контейнерите, поставени в квартала са изгнили и без капаци. Те са препълнени и около тях са се образували огромни купчини от боклуци. Броят им е крайно недостатъчен.
В квартала работят 14 жени, ангажирани по програмата “От социални помощи към осигуряване на заетост”. Те редовно метат улиците, но това не решава проблема. Ако “Комуналстрой” продължава да пренебрегва почистването, жителите на Рудничар ще започнат протести. Те са амбицирани да пишат и до президента Георги Първанов, който е техен съкварталец, с молба за съдействие.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система