Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 11.02.2005 г.
Аптеките презаредени с лекарства против грип
Променят разписанието на 11 влака
Ледени висулки застрашават живота на пешеходците
Аптеките презаредени с лекарства против грип
Ели СТОИЧКОВА
   Всички аптеки в Перник са презаредени с противогрипни лекарства, установи репортерска проверка. За първи път през тази година потребителите предпочитали лечението да става с алтернативни препарати, а не с антибиотици. Повиши се културата на населението и хората вече знаят, че при вирусите антибиотиците не помагат. Те обаче са задължителни при настъпването на усложнения, но трябва да бъдат изписани само от лекари и то след като се направят необходимите изследвания, каза Величка Бочкова, председател на местната структура на Съюза на фармацевтите.
Най-препоръчвани са медикамените, които се приемат от болния като топла напитка - разтворимите Колдрекс, Ефералган, Грипостат, Фервекс. Заразените прибягват и до помощта на хомеопатичната медицина. Все повече се търси Осцилукокцинум. Паралелно с тях се купуват и всички видове лекарства за кашлица. Най-ефикасни са АСС - 600 и АСС - 200 за възрастни, както и АСС - 100 за деца. Задължително е пиенето на много витамини. Много ефикасен за болките в гърлото е Неоангин, а за деца - Нурофен сироп.
Като превантивен аптекарите препоръчват приема на лекарствата на хомеопатична основа - Инфлуцит, Тонзиотрен и за гласа Хомеовокс. Ако тази комбинация се приеме от болния още през първия ден, то веднага ще блокира развитието на болестта.
Грипът започва с много силна кашлица, втрисане и не много висока температура, която много бързо може да бъде смъкната като се пие разтвор от ампула аналгин, Фервекс на прах и разтворим Витамин С. За децата са препоръчителни сиропите с парацетамол, както и свещички. Трябва да се дават много чайове като препоръчителни са Бронхопан и Бронхолитин.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система