Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 15.12.2004 г.
Седем килограма наркотична трева хванаха полицаите
Енергото вади изпълнителен лист срещу радомирската болница
Сираците от Трън забравени за Коледа?
Оневиниха убийците на столичен бизнесмен
Седем килограма наркотична трева хванаха полицаите
Ели СТОИЧКОВА
   Седем килограма наркотична трева конфискуваха при специализирана полицейска операция вчера служители на РЗ БОП и НС БОП, съобщи директорът на РДВР полк. Тодор Илиев. Рекордното количество дрога е конфискувано при претърсването на три адреса - два в Перник и един в село Бабица - Брезнишко. Арестувано е едно лице. До този момент той не е бил познат на органите на реда. Задържаният и негови близки имат отношение към трите претърсвани обекта, каза полк. Илиев. Акцията е проведена след извършено предварително полицейско наблюдение. Полицията отчита операцията като особено успешна, тъй като от конфискуваната трева е можело да бъдат изработени десетки хиляди цигари. Подобна дрога е предпочитана от младите хора - предимно ученици и студенти, тъй като и като цена е най-достъпна за тях. Има данни, че тази стока се пласира не само на пернишкия, но и на софийския пазар. По случая е образувано дознание, което днес ще бъде преобразувано в следствено дело.
Висока оценка на работата на Регионалното звено “Борба с организираната престъпност” и на организаторските и ръководни умения на директора на РДВР - Перник даде на пресконференцията вчера зам.-директорът на НС БОП полк. Красимир Младенов. Той заяви, че малко преди пресконференцията в местната РДВР е имало работно съвещание, на което са разисквани въпроси и проблеми, касаещи линията на работа на РЗ БОП по отношение на противодействието на организираната престъпност и взаимодействието с НС БОП. Отчетено е още, че на много добро ниво е и взаимодействието с Прокуратурата и Следствието. Перник е приоритетен за нас по ред причини, каза още зам-шефът на НС БОП.
От своя страна директорът на РДВР подчерта, че за местните униформени борбата с разпространението на наркотичните вещества е сред приоритетите. Ръководството на полицията е твърдо решено да се противопостави сериозно срещу пласьорите на дрога. Създадена е организация в тази посока и тя вече дава своите резултати. Само през последния месец органите на реда успяха да задържат пет-шест дилъри на дрога с различни количества и видове наркотик. Задържаните са действали предимно на територията на квартал Изток. Като успешна е отчетена и разбитата през месец ноември нарколаборатория в търнското село Радово, където бяха открити и конфискувани инсталация за производство на амфетамини, над 20 туби прекурсори, както и бидони с чували с необходимите за производството на дрогата суровини и препарати. От полицията информираха вчера, че по случая в трънското село Радово са арестувани четирима души.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система