Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 23.11.2004 г.
Тировете тръгнаха през Бабица, Мещица изправена на нокти
Перник търси туристическата си визия
По 100 длъжници на ден дава “Топлофикация” на МВР
Синдикалисти влизат днес в “Елена Георгиева”
Тировете тръгнаха през Бабица, Мещица изправена на нокти
Любомира ПЕЛОВА
   След като в нула часа на 22 ноември влезе в сила заповедта на кмета на Перник Антоанета Георгиева, с която бе забранено движението на тирове и камиони с тегло над 10 тона през с.Голямо Бучино и пернишките квартали Мошино и Изток, част от трафика пое шосето през брезнишкото село Бабица.
Рано сутринта вчера аварирал товарен автомобил стана причина за километрична опашка от камиони. Около 10 часа ситуацията била вече овладяна и трафикът на тежки возила-нормализиран.
Кметът на община Брезник Христо Миленков обаче опроверга официалната информация, изтекла от столицата, че пътят е ремонтиран и може да поеме спокойно потока от големите камиони. Просто с баластра били запълнени по-сериозните дупки по него, която тировете ще отвеят до ден-два. Наклонът и завоите ще направят пътя напълно неизползваем при първия по-сериозен снеговалеж и обледяване, е категоричен той.
Срещу тировете вече роптаят жители на пернишките квартали “Проучване” , “Рудничар”, “Бели брег” и “Твърди ливади”, които се тресат от тировете. Не крият притесненията си и жителите на Мещица, тъй като огромните возила минават непосредствено край местното школо и реално застрашават живота на децата.
От КАТ -Перник съобщиха, че от вчера има нова схема за движението на тировете, идващи от първокласен път 6 от Радомир. За да не се създават задръствания, на кръстовището на улиците “Софийско шосе” и “Могиличе”, където те се включват от външно-градската магистрала в посока кв.Димова махала, Пътна полиция им дава предимство. Сложен е знак “Стоп” , има и патрули на КАТ, които ще слагат ред в движението , докато свикнат с новите ограничения водачите на МПС.
Единственото адекватно решение на проблема, докато стане готова магитрала “Люлин”, е отварянето на пътя през Княжево, но кметът Софиянски си надскача сянката, а МРРБ не си е свършило работата както трябва, заяви в неделя пред журналисти и лидерът на политическо движение Евророма Цветелин Кънчев.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система