Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 18.11.2004 г.
Болницата спаси живота на безпризорен млад мъж
Добри Митрев оглави Общинския съвет
Перничани останаха сами на барикадата пред ТИР-овете
Свинското опасно за панкреаса
Болницата спаси живота на безпризорен млад мъж
Ели СТОИЧКОВА
   Безпризорен млад мъж се радва на живота заради милосърдието на лекарите и ръководството на Многопрофилната болница за активно лечение “Рахила Ангелова”. 29-годишният Мирослав Иванов Димитров остана в стационара на здравното заведение месец и половина, докато инстанциите открият начин за настаняването му в социален дом. Пациентът е след прекаран инсулт и ако го изпишем, го обричаме на гибел, твърди директорът на здравното заведение д-р Асен Асенов. Очаква се днес болният да бъде настанен в социален дом във видинското село Брегово. Оттам поставили срок настаняването да стане най-късно до петък, в противен случй Мирослав губи мястото.
Към 15 часа на 11 октомври екип на Центъра за спешна медицинска помощ открил безжизнетото тяло на Мирослав в Перник. Медиците веднага го транспортирали в местната болница. Поставена е дигноза инсулт и безпризорният е приет в “Неврологично отделение”. Констатирани са контузионни огнища в лявата част на мозъка и оток на мозъка. Пациентът е неконтактен, но няма видими белези по главата. Не може да говори и да се движи. В отделението остава един месец, което е много повече от обичайното. ТЕЛК издава експертно решение освидетелстван е за една година инвалид с чужда помощ. След като медиците овладели острата фаза, от ръководството на болницата решили да преместят пациента в “Кожно отделение”, макар че той няма кожно заболяване. Ще го държим, докато не се реши проблема с настаняването му, категорични бяха от болницата. Правени са опити мъжът да бъде приет в дома в село Слишовци, но оттам отговорили, че нямат места. Какво значи - нямаме места. Аз като имам пациент, ще сложа допълнително легло, но ще го приема, чудеше се вчера директорът на МБАЛ “Рахила Ангелова” д-р Асен Асенов. Вчера следобед стана ясно, че усилията на служителките от Социални грижи са се увечнали с успех. Договорено е настаняването на Мирослав в дома в Брегово.
Въпреки приложеното лечение парезата се задълбочила. В момента Мирослав се движи по малко, но много трудно говори. Успява да изговори само едносрични думи - обикновено “да” или “не”. В “Кожно отделение” не е предвиден порцион за пациентите, но за Мирослав винаги има топла гозба от болничната кухня. Храна му купува и пациент от отделението, често го черпят и медиците. Преди няколко дни служителки от “Социални грижи” му донесли здрави дрехи. Никакви негови близки не са го търсили.
Самият той тръвди, че се чувства добре. Малко му е скучно, защото няма стотинки за телевизора, но усеща, че всички се грижат за него. Иска да бъде настанен в социален дом. Твърди, че е бил бит във фаталният следобед от друг безпризорен - негов познат. Не помни защо са се скарали и поради затруднения в говора не може да обясни къде точно е станал инцидентът. Няма представа дали някой ще потърси отговорност на побойника, засега не е нито разпитван, нито е подавал жалба в полицията. Надява се обаче справедливостта да възтържествува.
В миналото Мирослав е приемал наркотични вещества. Преустановил е употребата им от няколко години. На 4. 10. 2003 е бил заподозрян в извършването на кражба на търговска везна от търговски обект в Перник. Уликите водят към него, но така или иначе не е доказано по безспорен начин, че извършителят е той. Затова дознанието е прекратено.
Подобна дилема с бездомен перничанин за втори път решават в местната болница през последните две години. Предишния път милосърдието бе проявено към Румен, който постъпи в здравното зведение в критично състояние, след като бе нападнат от плъхове.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система