Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 12.11.2004 г.
Девет години затвор за син пробол смъртоносно баща си с нож
Гаврата с шивачките от “Арахни” ескалира
Катастрофа блокира пътя за София вчера
“Топлофикация” дава на прокурор длъжници
Девет години затвор за син пробол смъртоносно баща си с нож
Любомира ПЕЛОВА
   Девет години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието отреди вчера Пернишкият окръжен съд за 25-годишния перничанин Петър Богданов Петров за убийството на 60-годишния му баща Богдн Феодоров.
Драмата се разигра в семейното жилище на ул.”Варна” N4. След употреба на алкохол, Петър се скарал с баща си малко след полунощ на 18 срещу 19 май т.г. Пред съда той твърдеше, че е убил родителя си при самозащита, след като 60-годишният мъж пръв посегнал към хладното оръжие. Страстите се нажежили до бяло заради прерасналите в грозни обиди и псувни първоначални забележки на бащата, твърдеше при разпитите в съда Петър. Нападна ме и аз избих с крак ножа от ръката му, сигурно при боричкането съм го наранил, бе тезата на обвиняемия, който обаче не можа да даде смислено обяснение за множеството прободни и прорезни рани в тялото на възрастния мъж, както и за синините, охлузванията и четирите счупени ребра. Според експертизата на патоанатомите, леталният изход е причинен от дълбока прободна рана под лявата мишница. Ножът е достигнал и наранил сериозно белия дроб. Обилната кръвозагуба е довела до смъртта на Богдан Феодоров за минути. Тъй като непосредствени свидетели на това какво точно се е случило в стаята между двамата няма, съдът прие тезата на защитата, че става дума за убийство, извършено в състояние на афект, причинен от тежки обиди. Окръжният прокурор Радка Петрова искаше наказание от 20 години за предумишлено убийство на родител.
20 000 лв е обезщетението, което ще трябва Петър Богданов да плати на сестра си Анжела Богданова за претърпените от нея страдания.
Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен съд в Софийския апелативен съд.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система