Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 12.10.2004 г.
15 години зад решетки ще лежи дивотинец, удушил майка си
Изгоря над тон зърно
Немци отново проявяват интерес към Радомир
Треньор налита на бой по време на детска футболна среща
15 години зад решетки ще лежи дивотинец, удушил майка си
Любомира ПЕЛОВА
   Петнадесет години затвор, при първоначален строг режим на излежаване е наказанието, което вчера Пернишкия окръжен съд отреди за 48-годишния убиец от с.Дивотино Рангел Александров Рангелов. Присъдата е по чл.116, ал.1, т. 3 и т.6 за умишлено лишаване от живот на родител по особено жесток и мъчителен начин.
Трагедията се разигра в нощта на 27 срещу 28 май т.г. в родния дом на Рангел. Според самопризнанията му, на 27 май той се върнал от работа към 20 ч. Пийнал 100 - 150 грама ракия и седнал да вечеря. Майка му започнала да му натяква, че на тези години още не мисли за семейство, за жена, която да я отмени в домакинската работа и в грижите за Рангел. Ядосах се и я ударих през лицето с опакото на ръката, после си легнах. Нищо повече не помня, твърдеше и пред съда Рангелов.
Трупът на майка му бил открит от съседи и роднини на следващия ден, които забелязали, че убитата - 75-годишната Славка Георгиева, цял ден не се показвала по двора, не пуснала и козите на паша. Когато влезли в стаята, жените видели потрошени съдове из разхвърляната стая, по масата и по земята имало кръв. Старицата лежала завита до шията в леглото си, а на столче край нея седял Рангел. Единственото, което повтарял, било: “Не знам какво стана...” Роднините извикали линейка, после дошли и полицаите, които отвели Рангел.
Според съдебно-медицинската експертиза, по тялото са намерени десетки синини и счупвания на лицеви кости, носа, ребра.Те обаче не са били причината за смъртта на 75-годишната жена. Тя се е разделила с живота от задушаване. Според досъдебното и следственото дирене стана ясно, че Рангел първо е пребил майка си, а после, в пристъп на ярост я е удушил. Според вещите лица, той не страда от психично заболяване в тесния смисъл на думата, но е психопатичен тип, страдащ от комплекси за малоценност. Въпреки алкохолното опиянение, той е можел да носи отговорност за действията си. Налице е временна амнезия, поради която Рангелов не си спомня точно какво се е случило след първия удар.
Според показанията на роднините и съседите пред съда, убиецът не е бил алкохолик. Черпел се е обикновено вкъщи, но из кръчми и пиян в селото не го виждали. В селото не знаят и да е имало побои и скандали между майка и син, и преди, и след смъртта на бащата на Рангел. Убитата е била властна натура, от години наред притискала сина си да създаде семейство. Това задълбочавало комплекса за малоценност у него, зяви и в емоционалната си защитна пледоария защитникът на дивотинеца адвокат Александър Александров. Най-вероятно тези поредни укори, които от години тормозели Рангелов, са били отключващия механизъм за извършеното жестоко убийство, след което последвал и плах опит за самоубийство.
48-годишният мъж, който до страшното престъпление е работел като готвач в Държавната белодробна болница “Св.Пантелеймон” в Перник и не е имал нито едно наказание, вчера бе отведен в бобовдолския затвор, където и до момента е заключен. Присъдата е най-меката, която се предвижда за подобно деяние. Тя подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система