Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 11.10.2004 г.
Нов вирус налетя перничани
Занаятчии ще участват в базар
Перничанки на преглед в столичния онкодиспансер
Наркоман отнесе 50 000 лв. глоба и две години условно
Нов вирус налетя перничани
Ели СТОИЧКОВА
   Нов вирус поваля на легло десетки перничани на ден. Заразата се предава по въздуха, най-застрашени са малките деца и възрастните хора, съобщиха местни медици. Засега в региона все още не са отчетени застрашително високи стойности. За периода от 27 септември до 3 октомври регистрианите случаи на остри вирусни заболявания са били 230, което е близо с 60 повече от предходната седмица. Днес ХЕИ ще обяви какво е било положението през миналата седмица.
В някои региони на страната обаче стойностите все по-осезателно приближават епидемичните. В Пазарджик например е регистрирана заболеваемост от 136 на 10 000 души, а епидемия се обявява пре 200 на 10 000.Според специалистите поне още два месеца ще бъдат необходими на заразата, за да затихне, а пикът тепърва предстои.
Болестта отминава за три-четири дни. Вирусът поразява предимно горните дихателни пътища, характеризира се с болки в гърлото, суха и болезнена кашлица, сълзене на очите. Може да се стигне и до повишаване на температурата. Грипът не е тежък, но е добре да се пътрси консултация с лекар и веднага да се премини към медикаментозно лечение. Така ще бъдат избегнати антибиотиците. Помагат ефералган, фервекс, парацетамол, аналгин и таблетки за смучене при възпалено гърло. При кашлица може да се включи сироп. Лекарите предписват повече течности, чайове и витамини.
След излекуване е добре да се помисли да повишаване имунната система на организма, защото след няколко месеца ще се разпространи и зимният грип. Сперд Световната здравна организация и през този сезон ще действат познаните от миналата година щамове “Нова Каледония”, “Фуджиян” и “Шанхай”. Все още има време да се направи противогрипна ваксина. Може да се прибегне към респивакс или други имуноповишаващи средства.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система