Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 17.09.2004 г.
Немска фондация подари модерна линейка на Перник
МВФ съгласен общините да получават повече пари
Съветниците гледат бюджета за I полугодие
Немска фондация подари модерна линейка на Перник
Юлия КУЛИНСКА
   Линейка, оборудвана по европейските стандарти дари вчера на кмета на Община Перник инж. Антоанета Георгиева председателят на Сдружение “Европа Унион” г-н Екехард Флойгт. Това е първото дарение в нашата страна, което прави хуманитарната организация със седалище в Бавария. Ключовете на линейката бяха връчени на кмета, която от своя страна ги дари на директора на МБАЛ”Рахила Ангелова” д-р Асен Асенов. На тържествения ритуал присъства и директорът на Института за спешна медицинска помощ “Пирогов” д-р Спас Спасков.
Днешият ден ни прави съпричастни към едно изключително добро дело, каквото е дарителството, особено когато става дума за помощ за нашата болница. Тя има нужда не само от средства, но и от техника, и от медикаменти и от всичко, което добрите хора могат да ни дарят и затова новата придобвка е особена ценна за нас, каза кметът инж. Антоанета Георгиева.
Линейката е закупена от немския червен кръст и е на стойност 12 хиляди евро. Тя е оборудвана със съвременни средства за оказване на спешна помощ, и за подвижен стол, който може да обездвижи при нужда пострадалите, салона й е с климатик. В България няма подобна медицинска кола, в която един единствен човек може да извършва автоматично всички животоспасяващи операции. Линейката е доставена със съдействието на Сдружение “Хумано форум” с председател Емил Петров Кръстев, като организацията е заплатила и всички разходи по пристигането й в България.
Скоро България ще бъде член на Европейския съюз. Между вашата страна и Германия съществува дълго приятелство. Ние искаме да помагаме на целия български народ по пътя към Европа. Нашето желание е да помагаме на хората от този регион. Затова днес “Европа Унион” от Област Бавария и Форум “Хумано” дарихме тази линейка на Перник. Българите са наши приятели и ние се радваме да им доставим малко щастие. Пожелавам на вас, госпожо кмет, и на пернишките лекари успех, каза г-н Флойгт при връчването на ключа и документите на линейката.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система