Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 16.08.2004 г.
Пернишки полицаи пресякоха трафик на хора при спецакция
Радомирец загина при опит сам да си пусне тока
Двама в болница след удар в дърво
Пипнаха бързо екшън-героя от Калища
Ще има пари за аванси в “Комуналстрой”
Пенсионери се трупат в РУСО за преизчисляване на парите
Брезнишки братя-апаши пипнати в Перник
Пернишки полицаи пресякоха трафик на хора при спецакция
Любомира ПЕЛОВА
   Канал за трафик на хора пресякоха при специализирана полицейска операция миналата седмица служители на РЗ БОП и РЗ “Сигурност”, съобщиха от пресцентъра на РДВР. Задържан е 28-годишният столичанин Калин К. Младият мъж пребивавал в Перник без адресна регистрация.
Софиянецът е набирал момичета, които превеждал в Испания и Италия. Там настанявал младите жени в домовете на свои роднини и приятели, чрез психически и физически тормоз наивните девойки, хванали се в мрежата на Калин, били заставяни да проституират. До момента е уточнена самоличността на три от момичетата, минали през канала и превърнати в уличници в двете западни страни. РЗ БОП разполага с данни, че и други млади жени от региона и страната са станали жертва на канала и в момента се издирват, твърдят от полицията.
Калин К. е с чисто криминално досие.
Това е вторият случай тази година на разкрит канал за трафик на хора. През май в Радомир бе задържана 22-годишната Капка В. Ромката бе уличена, че е извела зад граница две столичанки - на 20 и 26 години и едно 19-годишно девойче от Перник. Капка ги подлъгала, че им е осигурила работа в Германия. Когато се озовали там, младите жени били затворени в бардак и чрез заплахи за физическа разправа с тях и с останалите в България роднини, както и чрез упражнен психологически натиск, били заставени да упражняват най-древната професия.
Капка бе разкрита едва след показанията на едната от злополучната тройка, която през април успяла да избяга от вертепа и да се върне в България. Останалите две жени бяха екстрадирани в България след като немската полиция разби бардака. Радомирската циганка също бе с чисто съдебно минало.
От една до осем години лишаване от свобода и глоба до 8 000 лв. предвижда законодателят за престъплението трафик на хора.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система