Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 13.05.2004 г.
Комисия умува за опожарените жилища в Твърди ливади
Готвят документацията на блока в “Тева”
СДС: Не ни притеснява партията на Костов
Тръгва делото за най-голямата банкова измама в Перник
Комисия умува за опожарените жилища в Твърди ливади
Юлия КУЛИНСКА
   Вчера е заседавала Правителствената комисия за защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи, каза директорът на Дирекция “Гражданска защита” Георги Кюркчиев. Резултатите от заседанието ще станат ясни след няколко дни, когато институцията ще излезе с официален документ. В дневния ред на комисията е включено искането за отпускане на 48 хил. лева за възстановяване на покривната конструкция на опожарения жилищен блок в кв. “Твърди ливади”. Предложението беше оставено за обсъждане през този месец заедно с още няколко подобни случаи от цяла България.
Оше 5 комплекта с документация са представени в Правителствената комисия с искане за отпускане на средства за обекти в Пернишка област. 338 хиляди лева са поискани за изграждане на дере в с. Долна Диканя. То трябва да мине през селото, тъй като при проливни дъждове населеното място се наводнява от придошлата река. Около 20 хилядарки са необходими за укрепване на подкопания мост в с. Косача. От строителни работи се нуждае и мостът в с. Сирищник, където е необходимо, освен ремонт на съоръжението, да бъдат укрепени и бреговете на отводнителния канал. За извършването на тези дейности от Правителствената комисия за защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи са поискани 99 хиляди лева.
От спешен ремонт се нуждае и православния храм “Св.Никола” в с. Ракиловци. Църквата не е обявена за паметник на клутурата, но е изключително красива и с уникални икони. Но тя не е поддържана и има реална опасност от срутване, ако не се вземат превантивни мерки. За спасяването й са поискани 25 хил. лева. 182 хилядарки са необходими за укрепване на бреговете на отводнителния канал в с. Лобош, за които е отправена молба към Правителствената комисия за защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи, каза г-н Кюркчиев.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система